Tirsdag kveld var det helt fullt hus på Stall-K.
Over 200 mennesker hadde tatt turen til Kongsberg for å høre dressurrytter Andreas Helgstrand snakke om sine treningsmetoder.
– Vi ønsker hele tiden å utvikle oss og har derfor laget et litt annet opplegg i år enn i fjor, kunne Cathrine Andersen fortelle. I fjor underviste nemlig Andreas en rekke ryttere på deres hester, mens i år satt han i salen selv.
I løpet av snaue to timer viste han fire hester i forskjellig alder og utdanningsnivå. Først ut var Mette Hanssons 4 år gamle hingst Vivelstads Renoir e. De Noir/Resident. Andreas viste så frem sin egen Laetare, en fem år gamle hingst etter Lord Loxley/Lancer II.Vi fikk så se Andreas i salen på Siril Helljesens 7 år gamle hoppe Dorina og tilslutt på CC Royal, Ellen Birgitte Farbrots 15 år gamle Grand Prix-partner.
Arrangementet
Cathrine Andersen og hennes team hadde som vanlig laget en flott ramme rundt arrangementet. Det var satt opp bord langs den ene langsiden og kortsidene inne på ridebanen slik at alle fikk sitte og hadde god utsikt til det som foregikk. I intervallet mellom clinicen og det påfølgende showet ble det servert middag til alle de fremmøtte.
Under showet fikk vi først se en filmsnutt fra Elisabeth Farbrot og Dressur så klarts siste prosjekt. De har fått støtte fra NRYF til å lage videoer av alle dressurprogrammene, en ide Farbrot har båret på lenge. I filmen fikk vi se dressurdommer Torunn Knævelsrud og hennes mann danse og sammenligne samspillet mellom to dansepartrnere med samspillet mellom hest og rytter i dressuren.
Sport og avl
Deretter informerte Mette Hansson om Norsk Varmblods arbeid og fokuset på å nærme seg sporten i større grad.
– Hvis vi skal nå vårt mål om å produsere en internasjonal konkurransehest må vi samarbeide med sporten, sa Hansson i sin innledning før det ble vist frem hester fra Norsk Varmblod.
Deretter ble et utvalg av hestematerialet til Stall-K presentert, etterfulgt av et knippe av Siril Helljesens elever og deres hester.
Det ble også tid til et par velfortjente utmerkelser. Trond Asmyr fikk overrakt en oppmerksomhet for sin utnevnelse til FEI direktør for dressur og ridning for funksjonshemmede. Grethe Dørum ble også hedret for sin lange innsats for sporten.
Avslutningsvis fikk vi i år som i fjor se Kjell Myhre og Øivind Instefjord Ødemotland vise at dressurdommerne også kan prestere til hest og ikke bare i dommerboden.
Planer for 2010 allerede
Cathrine Andersen kunne også røpe at det allerede jobbes med å utvikle konseptet videre neste år og at en av tingene som har vært diskutert er en dressurauksjon. Det var Andreas Helgstrand selv som hadde luftet denne ideen, da det ikke finnes en auksjon for dressurhester på norsk jord i dag.
Avlshest.no kommer tilbake med en større sak om Andreas’ treningsmetoder og flere bilder fra kvelden.
Det var da virkelig Kjell Myhre som red og ikke Trond Asmyr. Det bør vel rettes
Der var det blitt en feil ja, takk skal du ha Gampeguri!