Solgt til USA

Solgt til USA

Dette innlegget ble publisert 19. desember 2016 og innholdet kan være utdatert.
Stutteri B's Cecilia
Stutteri B’s Cecilia

Stutteri B har solgt sin åringshoppe Stutteri B’s Cecilia til den amerikanske unghestrytteren Melissa Rudershausen.

Stutteri B har solgt sin åringshoppe Stutteri B's Cecilia til den amerikanske unghestrytteren Melissa Rudershausen.

Stutteri B's CeciliaStutteri B’s Cecilia (Cooper van de Heffinck/Gipsy’D Ask/Churchill) f. 2015 ble vinner av Eliteskuet som føll i klassen for sprangbetonte hoppeføll.

Åringshoppen er avlet av Stutteri B og Ann Christin Rihm. Ann Christin Rihm kjøpte moren C’est Belle af Sigtenbjerggård  fra Stutteri Ask i 2012, og importerte henne til Norge i 2013. Etter først å ha produsert Grandins Look My Way (e. Favorit Ask) som vant Eliteskuet for beste 2-årshoppe i 2015, ble hun så solgt drektig med Cooper van de Heffinck til Stutteri B – som for øvrig også kjøpte Grandins Look My Way. 

Godt fornøyde med salget

Bak Stutteri B står Henriette og Vegard Brekke. Stutteriet i Asker har kommet som en komet. De har for alvor har markert seg med gode resultater på både dressur- og sprangfronten. Selv er avlerne veldig fornøyd med salget.

– Vi er veldig takknemlige for at Stutteri B’s Cecilia får muligheten til å utvikles som spranghest hos den erfarne og meritterte unghestrytteren Melissa Rudershausen fra Pennsylvania, USA.

Melissa sier hun har god tro på Cecilia og at unghesten vår imponerer med svært god teknikk i løshopping, og en fantastisk galopp.

Sterk hoppestamme

Cecilia er en av tre Eliteskue-vinnere fra avlshoppen C’est Belle af Sigtenbjerggård. Fra før har hoppen avlet bl.a. Charmeur Ask (e. Carson Ask) som ble tatt ut til hingstekåring i Herning som 3-åring. Senere gikk han UVM-finale for Danmark. Han går nå på GP-nivå med sin rytter – amerikanske Melissa Rudershausen som nå har kjøpt åringshoppen fra Norge. Dette var bakgrunnen for at Vegard tok kontakt med den amerikanske rytteren, for å høre om hun kunne være interessert i en unghest fra samme mor som Charmeur Ask. Det var hun, og det blir spennende å følge unghesten videre!