Hingstekåring Norsk Varmblod 2015

Dette innlegget ble publisert 14. april 2015 og innholdet kan være utdatert.
Beat It var en av de som mottok fornyet tillit av kåringskommisjonen på Lefdal.
Beat It var en av de som mottok fornyet tillit av kåringskommisjonen på Lefdal.


Sju hingster stod igjen med kåringsbrev etter tre dager på Lefdals Rideskole.

Tre av de sju ble vist for første gang, mens fire har vært kåret før og var inne til fornying av kåringen.

Gørklintgårds Sherlock (Sunny-Boy/Leandro)

Tre år gamle Gørklintgårds Sherlock er en passe stor, edel hingst av god type. Den har god kroppsbygning og jevnt gode gangarter. Gørklintgårds Sherlock beveger seg ledig og taktmessig, har stor skulderfrihet og en romslig og velbalansert galopp.

Eksteriørindeks: 8
Gangartsindeks: 8,1

Dommerkommentar: En hest med jevnt gode gangarter og utviklingsmuligheter.

Gørklintgårds Sherlock er kåret for sesongen 2015 og 2016.

Schöner Stern (Sunny-Boy/Solos Landwind)

Den fire år gamle dressurhingsten Schöner Stern er en stor oppsynt hingst av meget god type, god kroppsbygning og gode bevegelser, spesielt i skritt og galopp.

Eksteriørindeks: 8
Gangartsindeks: 7,8

Dommerkommentar: Hingst med godt skritt og galopp. Ønsker mer bakbeinsaktivitet i trav.

Schöner Stern er kåret for sesongen 2015.

Beat It (Heartbeat/Rebel Z III)

Beat It var inne til sin andre gangs visning i Norsk Varmblod og fikk på bakgrunn av gode  sportsresultater en 3. premie.

Eksteriørindeks: 8
Sprangindeks: 8,2

Dommerkommentar: En hest med god spranggalopp. Til tross for en noe spesiell frambeinsteknikk, er kapasiteten god. Funsjonell hingst.

Sir Lando xx (Lando xx/Nashwan xx)

Fullblodshingsten Sir Lando xx oppnådde 2. premie på bakgrunn av gode prestasjoner i galoppsporten med formtall på 97 og 2,76 millioner innløpte kroner som gav en sportsindeks på 9.

Sir Lando xx har et eksteriør som er velegnet for ridehestavl, er en middels stor hingst av meget god type.

Eksteriørindeks: 8,5

Dommerkommentar: Middels stor hingst av meget god type. God kroppsbygning og gode bevegelser. Hingsten er kåret i Dansk Varmblod  og 2. premiert i Norge.

Mr. Gold G. (Milan/Lobster)

Dressurhingsten Mr. Gold G har seiere og plasseringer i lille runden internasjonalt og seiere og plasseringer i store runden i Norge. Mr. Gold G. fikk en 2. premie basert på sin sportsindeks på 9.

Eksteriørindeks: 8,6

Dommerkommentar: Oppsynt hingst av god type. Godt muskelsatt og gir et mektig og positivt inntrykk. Viser god holdbarhet for alderen.

Captain Hook (Cassini II/Contender)

Spranghingsten Captain Hook oppnådde 2. premie på bakgrunn av sine svært gode unghestprestasjoner med flere gode plasseringer tom 1.40, og dermed en sportsindeks på 9. Hingsten er en stor mektig hingst av godt type.

Dommerkommentar: Stor mektig hingst av god tpe. Vist i noe godt hold. Kåret i Dansk Varmblod og Baden-Würthenberg i Tyskland. Den har 18 avkom hvorav flere har gode resultater fra unghestskuer og unghesttester. Viser god holdbarhet for alderen.

Tobajo Pik Disney (Tobajo Picez/Walt Disney I)

Dressurhingsten Tobajo Pik Disney fikk på bakgrunn av sine gode sportsprestasjoner en sportsindeks på 9,5 og ble «Årets Gangartshingst 2015», slik han ble det som femåring i 2015.

Tobajo Pik Disney fikk på bakgrunn av de samme sportsresultater tildelt 1. premie, en premiering som henger særdeles høyt for hingstene.

Disney har fem avkom, samtlige fra hans første år som avlshingst. First Pik Performance fikk Kvalitetsklasse I under treårstesten i region 7 i 2013, med 8 i både eksteriør og gangartsprøve.

Eksteriørindeks: 8,5

Dommerkommentar: En sterkbygd hingst av meget god type. Energisk og kraftfullt trav og en god galopp. Vist i god kondisjon. Viser god holdbarhet for alderen.