Fremtidens stjerner

Dette innlegget ble publisert 17. februar 2015 og innholdet kan være utdatert.
Lack of Paint ML - vinner av 5-åringens første kvalifisering.
Lack of Paint ML – vinner av 5-åringens første kvalifisering.

Unghestene har vært igjennom to kvalifiseringsrunder på Arctic Equestrian Games i Vestfold.

Sent mandag kveld gikk første runde av i alt tre dager med unghestklasser på AEG. Femten 5-åringer stilte til start, hvor Marianne Hansen og mecklenburgervallaken Lack of Paint ML (e. Lissaro/Faschingsprinz) gikk av med seieren etter en feilfri runde og karakterene 7,5 – 8 – 7,5 i hhv kapasitet, ridbarhet og teknikk. Hesten er oppdrettet av Stutteri ML ved Lillian og Cato Strand.

Solbakkens Dragonheart står med to andreplasser etter to kvalifiseringer.
Solbakkens Dragonheart står med to andreplasser etter to kvalifiseringer.

Med 7,7 i gjennomsnitt holdt det til seier foran Victoria Presterud på Solbakkens Dragonheart (Heartbeat/Carolus I) med 7,5 i snitt og Emely Paulsen på Cabaris (e. Cabachon/Crelido) med snitt på 7. Solbakkens Dragonheart er førstegangsregistrert i Norsk Varmblod og oppdrettet av Nina Paulsen.

Beat It vant 5-åringenes andre kvalifisering.
Beat It vant 5-åringenes andre kvalifisering.

5-åringer

I tirsdagens kvalifisering for 5-åringene var det Marthe Sjøstrøm Andersen på den NV-kårede hingsten Beat It (e. Heartbeat/Rebel Z III) som gikk til topps med 7 i snitt. Hingsten er oppdrettet og eies av Jeanette Fåne.

På andreplass kom Benedikte Østevik på KWPN-hesten Florus (e. Arezzo VDL/Iroko) med 6,7 i snitt. Andreplassen delte hun med gårsdagens nummer to , Victoria Presterud og Solbakkens Dragonheart.

Martin D. Nergaard og Extra Cool vant både mandag og tirsdag.
Martin D. Nergaard og Extra Cool vant både mandag og tirsdag.

6-åringer

27 ekvipasjer deltok i mandagens 6-årsklasse. I denne klassen ble det dansk seier, da Martin D. Neergaard ridde inn feilfritt på KWPN-hesten Extra Cool (e. Canturano/Grossist), som fikk 7,5 i kapasitet og 8 i ridbarhet og teknikk.

Beste norskoppdrettede ble Cancan (e. Clapton/Cantus) ridd av Mikael Kolind, som fikk 7,5 – 8 – 7,5 og endte på 2. plass. Tredjeplassen gikk til Mari Svele og Carma L, en svensk hoppe etter Caressini L/Casall. Norsk Varmblod-vallaken S.E. Mr. Darcy e. Quinton/Corland ridd av Veronica Brodtkorb Pettersen oppnådde også plassering i klassen med en femteplass. Vallaken er oppdrettet av Stutteri Eken ved Nils og Åse-Berit Jamne.

Carma L delte seieren med Extra Cool tirsdag.
Carma L delte seieren med Extra Cool tirsdag.

I tirsdagens kvalifisering ble det delt seier. Mari Svele og Carma L som stod igjen som vinnere av klassen for 6-åringer sammen med mandagens vinner, Martin D. Neergaard og Extra Cool. Begge ekvipasjene fikk et snitt på 7,7. Nummer tre ble Andrea Marie Sundal på Esprit (II) (e. Vaillant/Animo) som fikk 7,3. To norskoppdrettede hester delte fjerdeplassen, nemlig S.E. Mr. Darcy og Cecilie Løften Verkland på Verklands Quite Atilla (e. Quite Expensive/Sancerre).