Landschampionatet 2014

Dette innlegget ble publisert 18. august 2014 og innholdet kan være utdatert.

Tekst: Landschampionatet 

Deja Vû best av 3-åringene

Deja Vû (foto: privat).
Deja Vû (foto: privat).

Det var Jonas Elvebakk på den velgående hoppen Deja Vû som tok seieren hjem i fredagens test for 3-åringer med 81.5 % som gikk av stablen på Ridesenteret i Nes. Elleve 3-åringer stilte til start i årets Landschampionat for de aller yngste.

– Det var kjempegøy å vinne, sier Jonas, som selv har oppdrettet Deja Vû og hun har samme mor som Cartier. Deja Vû er etter BH Zack med Romancier som morfar. Hun har et veldig godt temperament og tar utfordringer bra.

Hun skritter med en god takt, et godt overtramp og fikk karakteren 8,0. Den går med fin energi i trav og har god bakbensaktivitet 7,5. Den har en deilig galopp som ble belønnet med 8,5. Hun arbeider godt under rytter, er lydig og fikk 8,5 i ridbarhet og i kapasitet fikk de 8.7.

Knappe prosentpoenget bak kom Caroline Sand Todler og JJ Zulu. Det er en flott, mektig hest med god takt og bæring. Vallaken er etter BH Zack med Vivaldi som morfar og er oppdrettet av JJ Horses. Den har et godt overtramp, god takt og god aktivitet i skritt og fikk 7,8. Han traver med en meget god takt 8,3. Den galopperer med god takt og bæring 8,0. Han er godt utdannet men var litt spent i deler av dagens test så de fikk 7,8 i ridbarhet og 8,5 i kapasitet. Totalt 80,625 %.

Tredjeplassen gikk til Stina Oug og Tobajo Alippo Lippi. Den viste god takt og aktivitet i skritt og oppnådde 7,5. Den traver taktmessig med fin energi 7,0 og i galopp oppnådde den 7,2. Det er lydig og fikk 7,2 i ridbarhet og i kapasistet fikk 7,0. Totalt 72 %.

1. Jonas Elvebakk/Deja Vû 81,500 %
2. Caroline S. Todler/JJ Zulu 80,625 %
3. Stina Oug/Tobajo Alippo Lippi 72,000 %
4. Stine M. Gøtesen/Rascalina M 71,625 %
5. Tiril Røssum/Gjeterud Olympic 70,750 %
6. Louise E. Boland/Beautious 66,750 %
6. Inger C. Bugge/Montalchino 66.750 %
8. Inger C. Bugge/Vilbergs Classey Boy 66,125 %
9. Inger C. Bugge/Aragon 65,250 %
10. Ann-Cathrin Ottoson/ACDC 64,125 %
11. Charlotte Lilleløkken/Bring it on 58,250 %

Sandbæks Rio-El vant 4-års

15 ekvipasjer stilte til start i dagens finale i JJ Horses Landschampionat for 4-åringer, og det var ingen tvil om hvem som var best. I går som i dag var det DV vallaken Sandbæks Rio-El e. Skovens Rafael/De Noir som med sin rytter Elise M. Klaesson seiret med 82, 625 %. Rio er en særdeles god hest som vises i korrekt holdning.

rio-elIMG_1179
Sandbæks Rio-El

 

I skritt fikk den karakteren 7,8 og dommerne ønsket seg litt mer fremadsøkning. I trav er den deilig eleastisk, har en særdeles god takt og står flott i formen 8,2. I galopp viste den god balanse og oppoverbakke tendens 8,6. I ridbarhet fikk den 8,3 og i kapasitet 8,6 og dommerne mente det var en ekvipasje som lover godt for fremtiden.

Nummer to i finalen ble oldenburgervallaken Sunbreaker e. Sir Donnerhall/Rubinstern Noir. Med Jonas Elvebakk i salen oppnådde de 79,75 % i finalen. – Jeg er veldig fornøyd med hesten i dag, forteller han, og har ridd hesten kun i tre uker. Det er en god hest og det har vært gøy å få lov til å ri den i Landschampionatet.

Sunbreaker har en god takt i skritt og fikk karakteren 8,0. Den har god balanse i trav dog ønsker dommerne mer markerte overganger 7,8. Han har god galopp med flott oppoverbakketendens 8,0. I ridbarhet oppnådde de 8,0 og kapasitet 8,2.

Tredjeplassen gikk til Le Mans III og Catharina Lorentzen Lund og sammen oppnådde de 78,75 %. DV-vallaken Le Mans III er etter L´Espoir med Ragazzo som morfar. Han viste et skritt med god takt, men dommerne ønsket mer fremadsøkning 7,5- i trav går den med et korrekt sving over ryggen 8,0. Den galloperer med oppoverbakketendens 8,0. I ridbarhet ble den belønnet med 7,9. Dommerne så en deilig hest med god balanse som lover godt for fremtiden. 8,1 i kapasitet.

Echina (e. Briar/Astrix) som føll i 2009.
Echina (e. Briar/Astrix) som føll i 2009.

Echina vant 5-års

Det var den norskfødte hoppen Echina som seiret i dagens finaleprogram for 5-åringer. Med Øivind I. Ødemotland i salen viste de et flott program og ble belønnet med 79,2 %.

– Vi er veldig fornøyd med Echinas prestasjon, sier Øivind. Vi har levert to gode program og i dag fikk vi ros for å ha fått vist frem hennes evne til bæring og samling. Den svenskregistrerte hoppen er etter Briar/Astrix. Hun er oppdrettet hos Mary Best Granly og ble kjøpt av Øivind og Morten som føll. – Det har vært særdeles spennende å følge henne gjennom årene. Særlig i dag hvor vi får vist det vi trodde vi så hos henne som føll, forteller en fornøyd vinner.

I dag leverte de et flott travprogram med god stabilitet, og ble vist frem i korrekt holdning som ble belønnet md 8,0. I skritt skulle dommerne ønske litt mer overtramp 7,4. I galoppen var det god stabilitet og villighet til samling 8,0. Den gikk med en god kontakt og evne til selvbæring og fikk karakteren 8,2 på ridbarhet og 8,0 i generelt inntrykk.

Ett prosentpoeng bak kom Jonas Elvebakk og oldenburgeren Zenit etter BH Zack/Donnerhall. – Han var litt overspent i dag – sånn er det noen ganger. Litt for ivrig og energisk, men jeg vil jo gjerne ha den energien i de høyere klassene. Det har vært en bra helg! Det er kjempebra at vi har Landschampionatet hvor alle kan være med, hvor det er gode dommere og premier. Jeg håper det fortsetter, sier Jonas.

Ekvipasjen viste en særdeles god trav med god energi og ble belønnet med 8,5. Dommerne ønsket litt mer energi i skritt 7,3. Den viste god energisk galopp 8,2. Den var litt urolig i dag, så dommerne skulle ønske litt med stabilitet så den ble 7,5 i ridbarhet. Dommerne synes det var en hest med god kvalitet, men den var litt spent i dag så det ble 7,6 i generelt inntrykk.

Tredjeplassen gikk også til Jonas Elvebakk. Denne gangen på NV vallaken Zolo etter BH Zack/Michelangelo. Han var flink i dag og vi viste et godt og jevnt program, sier Jonas som oppnådde 77,8 % i finaleprogrammet.

De viste gode økninger i travprogammet 7,7. Dommerne synes den var litt markbunden i skritt 7,3. Den har god galopp med deilig oppoverbakketendens 7,9. De viste et pent ridd program med gode overganger og oppnådde 8,0 i ridbarhet. God balanse og fin stabilitet så de ble karakteren 8,0 også i generelt inntrykk.

Hattrick til JJ Dolce Gabbana

For tredje årets på rad vinner hun sin klasse. Dette året som 6–åring! JJ Dolce Gabbana er norskfødt e. Deemster med Riccione som morfar, og oppdrettet av JJ Horses. I søndagens finale og med Stine M. Gøtesen i salen viste de et pent ridd program som holdt til seier med 80,6 %. – Hun er kjempefin, sier Stine, som har ridd hoppen de siste halve året. Hun er en stor hest, men har alltid lyst til å gå og er alltid positiv. Hun har en ekstrem høy ridbarhet og er allerede en hest man kan stole på inne på banen. Jeg er kjempefornøyd med programmet og fikk en bra bedømmelse.

Maik Kohlschmidt og JJ Dolce Gabbana vant 4-årschampionatet i 2012.
Maik Kohlschmidt og JJ Dolce Gabbana vant 4-årschampionatet i 2012.

 

Ekvipasjen viste et pent ridd travprogram som ga karakteren 7,9. Den har en god regulær taktfast skritt 7,8. Hun viste flotte rene changementer i galopp 7,9 og i ridbarhet fikk de 8,2. I generelt inntrykk sa dommerne at det var en hest med særdeles godt ridetemperament som lover godt for fremtiden og ga karakteren 8,5.

Linndis-Marie N. Olsen og Stall K´s Rofino tok andreplassen i finalen med en totalsum på 77,4 %. Oldenburger-vallaken er etter BH Romanov.
I trav viste den god elasitet, men var momentvis bak loddplan 7,6. Et godt regulært og energisk skritt 7,8. I galoppen ønsket dommerne litt mer oppoverbakketendens 7,7. I ridbarhet oppnådde de 7,8. Dommerne sa det var en hest med tre rene gangarter og god konkurranse psyke og ga den 7,8 i generelt inntrykk.

Tredjeplassen i finalen gikk til Catharina Lorentzen Lund og Stall K´s Diadalos som oppnådde 73,3 %. Hannoveraner-vallaken er etter Dancier og har Lauris Crusador xx som morfar.

Den traver med god takt. Dog ønsker dommerne mer avskubb i økningene og ga karakteren 7,8 i trav. Den har et særdeles godt skritt 8,5. I dag var den uvillig og urolig i galopp og changementene 7,3. Litt ulydig og bak sjenkel ga karakteren 6,8 i ridbarhet. Dommeren synes det er en god hest, men dessverre ulydig i dag så de ga 6,5 i generelt inntrykk.