Jonas, Jonas og Stine

Dette innlegget ble publisert 2. august 2014 og innholdet kan være utdatert.
Vinner av NBT 5-årsfinale 2014: Jonas Elvebakk og Zenit (Zack 2000/Donnerhall).
Vinner av NBT 5-årsfinale 2014: Jonas Elvebakk og Zenit (Zack/Donnerhall).

Slikt endte Norsk Breeders Trophy i dressur for 5-åringer.

Den eneste mannen i startfeltet tok like godt de to øverste plassene i dagens finale for 5-åringer i dressur på Linnesvollen. I den andre avdelingen ble det seier for Jonas Elvebakk på Zenit, en Oldenburger-vallak etter Zack/Donnerhall. De fikk 75% av Kjell Myhre og Mura Love som dømte klassen. Ekvipasjen fikk 8,5 for travet, 7,2 for skrittet, 7,3 i galoppen, 7 i ridbarhet og 7,5 i kapasitet. 

Jonas tok andreplassen på Zolo, en norskoppdrettet vallak etter Zack/Michelangeo.
Jonas tok andreplassen på Zolo, en norskoppdrettet vallak etter Zack/Michelangeo.

Jonas tok også andreplassen med NV-vallaken Zolo e. BH Zack/Michelangelo. Denne hesten, som er oppdrettet av Helle Cathrine Gran, ble belønnet med 7,2 i trav og skritt, 8 i galopp, 7,5 i ridbarhet og kapasitet. Totalen ble da 74,8%. I den andre avdelingen ble det tredjeplass til Louise Almlund Løkken på Libs Arkasi, en hoppe etter Myrstads Armani/Don Frederico. Ekvipasjen fikk til sammen 72,8%, hvorav 7,5 for trav, 7 i skritt, 7,5 i galopp og 7,2 i ridbarhet og kapasitet.

Vinner av første avdeling, og tredjepass totalt - Stine Harfaldet Bråten og Respekt (e. Skovens Rafael/Come Back II).
Vinner av første avdeling, og tredjeplass totalt – Stine Harfaldet Bråthen og Respekt (e. Skovens Rafael/Come Back II).

Samlet sett i Norsk Breeders Trophy ble det seier til Jonas og Zenit med 153 poeng, mens Jonas og Zolo – som dermed ble beste norskoppdrettede hest – og Stine Harfaldet Bråthen på Respekt (e. Skovens Rafael/Come Back II) endte på samme poengsum 150,2.

Det var kun én 6-åring meldt i år, og dermed ble det ingen NBT-klasse for 6-åringer i 2014. Breeders Open for 7-åringer var det heller ikke mulighet til å opprette noen klasse pga for få startende.