Norskeid premieføll i Danmark

Dette innlegget ble publisert 20. juli 2014 og innholdet kan være utdatert.
Dille Awesome er eid av norske Carolin Dille.
Dille Awesome er eid av norske Carolin Dille.


Tekst og foto: Eivind Furlund

Dille Awesome
Dille Awesome

Lørdag 19. juli var det duket for føllchampionat på Katrinelund i Danmark. Strålende sol og gode rammer rundt championatet gjorde dette til en flott dag. Det var et publikumsvennlig arrangement som trakk 400 besøkende.

I klassen for dressurhoppeføll var det påmeldt to norske bidrag.

Dille Awesome, eier Carolin Dille
F: Tailormade Attention DVH M: Ildzjæl Firfod DH
MF: Zardin Firfod DVH MM: Intens Firfod BRDH
MMF: Schwadroneur MMM: Instanz HT

RGS Alba Ambition, eier Silje Fagertun Kristiansen, trukket
F: Tailormade Attention DVH M: RGS Cenzuei DH
MF: Ampere 05.04946 MM: Celine
MMF: Nactus MMM: Censia

Dille Awesome levde opp til sitt navn og gikk videre, som en av fem kandidater til finalerunden. I finalen ble hun belønnet med en flott 3. plass blant de dressurbetonte hoppene. Hun fikk med seg gode tilbakemeldinger på at hun er et høytstillet, feminint føll med særdeles gode gangarter der travet ble trukket fram. Karakterene ble 8,5 – 8,5 – 7 -8 – 9 – 8,5 – 8,5.

RGS Alba Ambition ble desverre trukket.

Dagens føll: Pëpite D'Or (e. Tailormade Attention / Florencio I)
Dagens føll: Pëpite D’Or (e. Tailormade Attention / Florencio I)

Vinneren av dressur hoppeføll klassen ble Pëpite D’Or (e. Tailormade Attention / Florencio I). Oppdretter og eier Inge Hebsgaard og Carsten Korslund, Sørvad). Dette hoppeføllet ble også kåret til dagens føll, blant de andre klassevinnerne. Karakterene ble  9 -8,5 – 7,5 – 8- 9 – 8,5 -9.

Carolin Dille er en oppdretter bosatt i Valnesfjord, Nordland. Dille Awesome er et hoppeføll kjøpt hos Dorte Bundgård i Roslev, Danmark. Som oppdretter er Caroline opptatt av gode blodslinjer og etter ett års leting fant hun Dille Awesome som innehar de kvalitetene som Carolin ser etter. Carolin er lidenskapelig opptatt av avl, og har fra før oppdrettet og solgt føll etter Belamour , JJ Deemster og Firenze til ryttere og avlere med planer om framtidig satsning innen sport og avl. Dille Awesome vil bli en oppdretterens nye stamhopper og planen er å inseminere henne som treåring for deretter å la henne gå i sporten, opplyser eieren Carolin Dille.

Andre klassevinnere:

Dagens Dressurhingsteføll 2014

Atlask e. Tailormade Attention / Akinos. Opdretter og eier Peter Gade, Hurup

Dagens Spranghoppeføll 2014

Lexus SEM e. Crelido / Louvre S. Opdrættet og ejet af Esben Pedersen, Ålestrup

Dagens Spranghingstføll 2014

Lupi’s Ranslirpa e. Crelido / Quite Easy, Opdretter og eier Pia og Søren Lund Larsen, Thisted

Dagens Pony 2014

TL Gangster e. Fredbo’s Garmin / Rock Grey Snob. Opdrettetr og eier Tine Lehmann, Skjern