Unghestene er i gang

Dette innlegget ble publisert 13. februar 2014 og innholdet kan være utdatert.
Vinner av 5-årsklassen, Casillero (e. Crelido/Alcatraz).
Vinner av 5-årsklassen, Casillero (e. Crelido/Alcatraz).

Torsdag morgen gikk startskuddet for AEG, og det var unghestene som var først i aksjon.

Kl 08.00 var første 5-årsekvipasje inne på arenaen på Brunstad Conference Center i Stokke. Samtlige ryttere Avlshest.no snakket med etter klassene kommenterte de dårlige oppvarmingsforholdene for unghestene. Blant annet ble det talt 17 stykker inne i oppvarmingshallen som måler 16 x 40 meter. Noen longerte under oppvarmingen, samtidig som plastikken blafret inn over banen. Til tross for kritikkverdige oppvarmingsforhold klarte de fleste unghestene seg bra, og er nå klare for ny omgang i morgen – før finalene finner sted på søndag. Hestene ble dømt av Jur Vrieling, Mikael Kolind og Marianne Lensebråten.

Andreplass til NV-kårede Corino VDL (e. Corrado I/Quinar).
Andreplass til NV-kårede Corino VDL (e. Corrado I/Quinar).
Vinner blant seksåringene - Elle Dorado (e. Quasimodo Z/Careful).
Vinner blant seksåringene – Elle Dorado (e. Quasimodo Z/Careful).

I 5-årsklassen var det Emely Karoline Paulsen og Crelido-vallaken Casillero (e. Alcatraz) som imponerte dommerne mest. Med 7,5 i kapasitet, 8,5 i ridbarhet og 7,5 i teknikk ble det et snitt på 7,8 og førsteplass. Tormod Bakke Johnsen og NV-kårede Corino VDL (e. Corrado I/Quinar) kom på andreplass, med 7 i kapasitet og ridbarhet og 7,5 i teknikk.

Tom Vidar L. Gjeldnes og norskoppdrettede Cornoba Cocles Z (e. Cornet Obolensky/Centurion Montfort) fikk en delt tredjeplass med 6,5 i kapasitet og ridbarhet og 7 i teknikk. Den Zangersheide-registrerte hoppa er oppdrettet av familien Aaberg. Tredjeplassen delte hun med en NV-kåret hingst nemlig BB Lord Dolcetto (e. Lordanos/Contendro I) ridd av Inger C. Bugge som også fikk 6,7 i snitt.

Blant seksåringene tok Nina Braaten første- og andreplassen med henholdsvis Elle Dorado (e. Quasimodo Z/Careful) og NV-kårede Clearo (Clearway/Landjunker II). Elle Dorado fikk 8,5 i kapasitet og 8 i ridbarhet og teknikk, mens Clearo fikk tre ganger 7,5. Andreplassen delte Nina og Clearo med Emely Karoline Paulsen og Bombastico (e. Balou du Rouet/Limelight) som fikk  bedømmelsen 7,5 i kapasitet, 8 i ridbarhet og 7 i teknikk.

NV-kårede Clearo (e. Clearway/Landjunker II) ble nummer tre.
NV-kårede Clearo (e. Clearway/Landjunker II) ble nummer to.