Full uttelling

Dette innlegget ble publisert 4. september 2013 og innholdet kan være utdatert.
Jonas Elvebakk og JJ Hamsun vant 4-årsfinalen i fjor, og tok hjem tittelen i 5-årsklassen i år.
Jonas Elvebakk og JJ Hamsun vant 4-årsfinalen i fjor, og tok hjem tittelen i 5-årsklassen i år.

Jonas Elvebakk tok hjem både 5- og 6-årsseieren i Norsk Breeders Trophy i dressur.

5-årsfinalen
Det ble to seirer med henholdvsis 81,4% og 82% til Jonas Elvebakk og den 5-årige JJ Hamsun (BH Hotline/Sandro Hit) som er oppdrettet av JJ Horses. Den kårede NV-hingsten ble kjøpt inn av Triumph Dressage ved Jonas Elvebakk og Lars G. Lindø som føll. -En veldig fin hest, uttrykksfull og lettfotet og på rett sted treningsmessig. Det er en hest med en fin fremtid, sa den hollandske gjestedommeren Wim Ernes.

– NBT var et mål i år og det var gøy å komme tilbake og prestere. Jeg er veldig fornøyd med ham, han ga en god ridefølelse. Det var litt smårusk, men alt i alt var jeg superfornøyd, uttalte Jonas til Norsk Varmblod.

Nummer to i 5-årsklassen, Lena Erlandsen og A-Lhasa (e. Lancer II/Feenspross XX) .
Nummer to i 5-årsklassen, Lena Erlandsen og A-Lhasa (e. Lancer II/Feenspross XX)  – her fra Tanum tidligere i sommer.

Lena Erlandsen og DV-hoppa A-Lhasa  e. Lancer II/Feenspross xx tok andreplassen hver dag med henholdsvis 80,4 % og 80,2 %. – Også dette er en veldig fin hest, den beveger seg uttrykksfullt, er lettfotet og går med en fin kontakt til en myk hånd, sa Ernes om sølvvinneren. Tredjeplassen gikk til Marit Delebekk og DV-hesten Domingo Højris e. BH Don Schufro/Looping som lørdag fikk 78,80 % og søndag 79,40 %.

Jonas Elvebakk og President's Cubald (foto: Eivind Furlund).
Jonas Elvebakk og President’s Cubald (foto: Eivind Furlund).

Fire ekvipasjer stilte til start i 5-års klassen. – Alle fire hestene som deltok var riktig gode hester, med tre gode gangarter. Det var hyggelig å gi disse hestene deres bedømning, sa Ernes. – Det var relativt få hester til start, men til gjengjeld var kvaliteten jevn og høy. Jeg ser stor fremgang både i hester og ryttere på få år, og dette lover godt for norsk dressur, uttalte Ernes til Norsk Varmblod.

6-årsfinalen
Jonas gjentok bedriften i 6-årsklassen med to strake seirer. Med KWPN-vallaken President’s Cubald (e. Tuschinski/Jazz) fikk han 80,2% lørdag og 80,4% søndag. – Denne sesongen har generelt gått over alle forventninger med denne hesten, sa Jonas til Norsk Varmblod om hesten som eies av Tonje Aasvangen og Lars Gulbrandsen i Sarpsborg.  – Han blir bare bedre og bedre, han vokser med oppgavene. Jeg har ridd ham siden april, og vi har gjort mye denne sesongen. Han har prestert jevnt og godt. Jeg er kjempeglad for å ha fått anledning til å disponere hesten. Nå skal han ha det litt roligere før vi går på med krum hals på det som venter ham som 7-års.

-En riktig god hest, med mye luft, power og gode bevegelser, i oppoverbakke og i selvbæring. Andre dag fikk han noe problemer med byttene, men likevel var det generelt meget bra, sa Ernes om President’s Cubald.

Silje Bakken og EKs Ment II Be (foto: Eivind Furlund).
Silje Bakken og EKs Ment II Be (foto: Eivind Furlund).

Seks ekvipasjer stilte i klassen.  Martine Ormåsen på Stall-K’s Rosarno e. BH Romanov/BH Romancier og Silje Bakken på EKs Ment II Be e. Tobajo Picez/Bernstein, eier og oppdretter Eva Kindahl la tett i kampen om sølvplassen. Lørdag tok Martine andreplassen foran Silje med 79% mot 78,6%. Søndag ble Silje og «Mentos» nummer to –  da med 79,8% mot 79 % blank. Det ga Silje andreplassen sammenlagt. – Også dette er en riktig fin hest, med mye uttrykk og tre gode gangarter. Hesten viste også meget gode bytter. Den ene dagen kom han litt bak hjelperne, men når han er helt på plass blir han svært fin og uttrykksfull, uttalte Ernes om hesten

-Vi er kjempefornøyd, fortalte oppdretter Eva Kindahl. – Han var litt matt første dag, hvilket han egentlig pleier å være. Andre dag var han litt kvikkere. Han har blitt øvelsessterk og har en fordel ved at han ikke blir spent. Vi gleder oss til neste sesong, vi sikter mot St. Georg! fortalte Kindahl til Norsk Varmblod.