Stjernen Stigma

Dette innlegget ble publisert 28. august 2013 og innholdet kan være utdatert.
Stigma ved sadelkåringen i Vallenbæk (foto: Ridehesten.com)
Stigma ved sadelkåringen i Vallenbæk (foto: Ridehesten.com)

Dressurhoppen er resultatet av et skandinavisk samarbeid. Med fantastiske karakterer i Vallensbæk er hun igjen klar for Eliteskuet.

3-årige Stigma (Tailormade Temptation/Sandro Hit) er oppdrettet av svenske Lena Nyström, men registrert i Dansk Varmblod. Hoppen ble som føll kjøpt inn av norske Hanne Hertzberg på Eliteskuet i Dansk Varmblod, hvor hun ble beste dressurbetonte hoppeføll. Som 2-åring ble hun igjen beste dressurhoppe under Eliteskuet på Vilhelmsborg. I april i år ble det kjent at Hertzberg hadde solgt halvparten av hoppen til Ulrik og Lena Kristensen fra Stutteri Hedegaarden.

18. august var hoppen til sadelkåring i Vallensbæk, hvor hun fikk 9,5 i trav, 9 i galopp, 9 i helhet, 9,5 i kapasitet fra dommer og testrytter, samt 9 i ridbarhet. Med disse flotte karakterene ble hoppen best, og er igjen klar for Eliteskuet 6. – 8. september på Vilhelmsborg.

Stigma ble først inseminert med Don Schufro, men det lyktes ikke å få hoppen drektig. Blue Hors Zack ble da den heldige utvalgte som Stigma venter føll med i april/mai. – Etter Eliteskuet skal hun tilbake til Vinderup hos Lena og Ulrik Kristensen, forteller Hanne til Avlshest.no. – Etter fødsel og fravenning skal hun igjen settes i beridning med championatsdeltagelse som den langsiktige plan. Så må vi ta eventuelle utfordringer etter hvert som de måtte komme, avslutter en fornøyd eier.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*