Stjernen Stigma

Stigma ved sadelkåringen i Vallenbæk (foto: Ridehesten.com)
Stigma ved sadelkåringen i Vallenbæk (foto: Ridehesten.com)

Dressurhoppen er resultatet av et skandinavisk samarbeid. Med fantastiske karakterer i Vallensbæk er hun igjen klar for Eliteskuet.

3-årige Stigma (Tailormade Temptation/Sandro Hit) er oppdrettet av svenske Lena Nyström, men registrert i Dansk Varmblod. Hoppen ble som føll kjøpt inn av norske Hanne Hertzberg på Eliteskuet i Dansk Varmblod, hvor hun ble beste dressurbetonte hoppeføll. Som 2-åring ble hun igjen beste dressurhoppe under Eliteskuet på Vilhelmsborg. I april i år ble det kjent at Hertzberg hadde solgt halvparten av hoppen til Ulrik og Lena Kristensen fra Stutteri Hedegaarden.

18. august var hoppen til sadelkåring i Vallensbæk, hvor hun fikk 9,5 i trav, 9 i galopp, 9 i helhet, 9,5 i kapasitet fra dommer og testrytter, samt 9 i ridbarhet. Med disse flotte karakterene ble hoppen best, og er igjen klar for Eliteskuet 6. – 8. september på Vilhelmsborg.

Stigma ble først inseminert med Don Schufro, men det lyktes ikke å få hoppen drektig. Blue Hors Zack ble da den heldige utvalgte som Stigma venter føll med i april/mai. – Etter Eliteskuet skal hun tilbake til Vinderup hos Lena og Ulrik Kristensen, forteller Hanne til Avlshest.no. – Etter fødsel og fravenning skal hun igjen settes i beridning med championatsdeltagelse som den langsiktige plan. Så må vi ta eventuelle utfordringer etter hvert som de måtte komme, avslutter en fornøyd eier.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar