Solid innsats

 Stein og Cassiopeia imponerte stort i semifinalen i Herning, hvor ryttere og hester virkelig ble satt på prøve.

Banebygger Frank Rothenberg hadde gjort det vanskelig for Europas beste ryttere – som seg hør og bør i et internasjonalt mesterskap. Dermed ble også prestasjonen til Stein Endresen og Cellestial-datteren enda større – ekvipasjen kom nemlig gjennom banen med kun ett nedslag og hadde en svært god runde med en fin rytme.

Banen var enorm, og særlig det siste hinderet skapte stor oppmerksomhet. Her måler Geir Gulliksen bredden mens FEI-kommentator og tidligere sprangrytter Steve Hadley bivåner det hele.
Banen var stor, og særlig det siste hinderet skapte stor oppmerksomhet blant rytterne. Her måler Geir Gulliksen bredden mens FEI-kommentator og tidligere sprangrytter Steve Hadley bivåner det hele.

Det ble spenning om laggullet helt til siste hinder. Da siste rytter var i mål, var det klart at Storbritannia tok gullet foran Tyskland og Sverige. Tyskland red seg opp fra en fjerdeplass, mens Sverige hadde en strålende dag og red seg opp fra femteplassen. Frankrike som var nummer to før semifinalen, falt helt til femteplass.

Ben Maher og Cella (e. Cento/Chin Chin) leder etter tre dager med 0 feil i protokollen, men følges tett av franske Roger Yves Bost og Castle Forbes Myrtille Paulois på 0.58 feil og svenske Rolf-Göran Bengtsson og Casall Ask med 1.63 feil.

– Jeg kan fortelle dere på lørdag om jeg følte meg mer komfortabel eller ikke med å være i ledelsen her eller i OL, det er fortsatt en lang vei å gå. EM er langt vanskeligere enn OL fordi alle rundene teller, det utgjør en stor forskjell. Jeg er heldig på den måten at jeg har en utrolig hest, og hun er en drøm å ri, med sin egen stil. Det er fortsatt mange gode ryttere med, det er to store runder igjen – jeg kan kan bare prøve å gjøre mitt beste – hvis jeg rir to feilfrie runder kan jeg vinne, men vi må vente og se hvordan det går, fortalte Ben Maher på pressekonferansen etterpå.

Britiske Ben Maher og BWP-hoppen Cella (e. Cento/Chin Chin) er den eneste som står med 0 feil i protokollen etter tre dager - og var helt avgjørende for at det britiske laget tok laggullet.
Britiske Ben Maher og BWP-hoppen Cella (e. Cento/Chin Chin) er den eneste som står med 0 feil i protokollen etter tre dager – og var helt avgjørende for at det britiske laget tok laggullet.

De 25 beste sammenlagt er klare for finalerundene på lørdag. EM er dermed over for Stein Endresen og Cassiopeia (e. Cellestial/Godavari xx) som endte på en 31. plass.

Engasjert norsk heiagjeng.
Engasjert norsk heiagjeng.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar