EM er i gang

CC Top og Ole Kristoffer (foto: Equimedia/Mette Sattrup)
CC Top og Ole Kristoffer (foto: Equimedia/Mette Sattrup)


Det var ingen topp dag for Ole Kristoffer og norskoppdrettede CC Top under EMs første dag.

Det er slett ikke ofte en norskoppdrettet hest stiller til start i et mesterskap som EM – men i år er altså CC Top (e. Ladiesdream/Nimmerdor) fra Hurum, oppdrettet av Stall CC på Spikkestad, til start i Herning. Mesterskapet startet med en speedklasse, hvor feil blir omgjort til tid. 78 av Europas beste ryttere stilte til start.

Victoria Gulliksen og Urval (e. Hattrick/Elcaro) fikk fire feil, og en tid som holdt til en 56. plass. Stein Endresen gjorde det best av de norske ekvipasjene med fire feil og en 49. plass på hoppa Cassiopeia (Cellestial x Godavari xx). Tony André Hansen og SF-hingsten Quartal de Mazel (Mr Blue x Surcouf de Revel) dro med seg 12 feilpoeng og en 71. plass.

Spent delegasjon.
Spent delegasjon.

Ole Kristoffer og CC Top åpnet sterkt på første del av banen. Midtveis kikket CC Top i en kombinasjon, og Ole Kristoffer måtte ri til på nytt. Etter dette kom ekvipasjen litt ute av rytmen, og det kom flere riv. Etter passert mållinje stod ekvipasjen på 16 feilpoeng og en 76. plass. I morgen er atter en dag med lagfinale og andre runde i den individuelle konkurransen.

Vant gjorde britiske Ben Maher og Cento-hoppen Cella (ue. Chin Chin) foran sveitseren Steve Guerdat og Nino des Buissonnets (Kannan/Narcos II). Roger Yves Bost og Castle Forbes Myrtille Paulois (Dollar du Murier x Grand Veneur) tok tredjeplassen. Frankrike leder lagkonkurransen så langt, foran Storbritannia og Sveits.

– Jeg tok noen sjanser i dag, fortalte Maher på pressekonferansen. – Det var ingen vits i å være feilfri med en gjennomsnittlig tid, det var bedre å være veldig rask og få fire feil. Cella er naturlig en svært rask hest, sa en veldig fornøyd Maher.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar