KOHS gjør helomvending

Det blir ingen dressurklasser under KOHS i år.
Det blir ingen dressurklasser under KOHS i år.


Kingsland Oslo Horse Show bekrefter nå at det likevel ikke blir noen dressurklasser under KOHS i år.

Det ble i vår annonsert at man ved å delta i landschampionatet i dressur kunne oppnå billett til en såkalt «superfinale» i Telenor Arena i forbindelse med Kingsland Oslo Horse Show.

De beste ekvipasjene i Championatsfinalen på RIDESENTERET I NES vil vinne pengepremier og en «Gullbillett» til «Superfinalen» i Landschampionatet som arrangeres under Kingsland Oslo Horseshow i oktober! I tillegg deles det ut en Gullbillett til beste hest i hver årsklasse på stevnet på Stall-K i juni. Det blir totalt 4 superfinalister i hver årsklasse som vil ha muigheten til å delta på Telenor Arena. Det er hesten som kvalifiseres til finalen. Hesten kan skifte rytter i Superfinalen fra finalen på NES. (http://www.landschampionatet.com/#!finalen-2013/ccbt pr 23.08.2013)

Avlshest.no var i kontakt med arrangøren av KOHS i juni, grunnet rykter om at disse dressurklassene skulle utgå til fordel for Den Spanske Rideskolen som var et nytt tilskudd på programmet. Dette ble avkreftet via mail fra Kristin Leirfall datert 4. juni:

Det er helt riktig at vi har vært så heldige å få den Spanske Rideskolen fra Wien opp til oss. Men Lands championatet for unghestene går ikke ut av den grunn, dere får begge deler, og det vil gå på torsdag 10 oktober 2013.

Men nå er det bekreftet at det ikke blir «superfinaler» under KOHS for unghestene likevel. Kris Leirfall i Kingsland Oslo Horse Show skriver via feltritt.com at de er utrolig stolte av å ha fått på plass oppvisning fra den Spanske Rideskolen i Wien tre ganger under KOHS.

Leirfall presiserer at hun og Morten Aasen setter stor pris på det engasjementet Grenutvalg Dressur utviser for å få profilert dressursporten under KOHS.  – Spesielt ønsker vi å fremheve Elizabeth Farbrot som har stått på og gjort en fantatisk innsats gjennom mange år for å få både sportslig innhold og finansiering på plass. KOHS er en realitet på grunn av ildsjeler som henne og trofaste samarbeidspartnere som bidrar til positivt fokus og utvikling for sporten. Vi er dem alle stor takk skyldig, signerer Morten Aasen og Kris Leirfall.

– Synd, sier grenleder i dressur Anne Gina Fredriksen til Dressur, så klart!. – Dressursporten i Norge er i enorm fremgang, noe som også har vært synlig i de aldersbestemte mesterskapene i år. Derfor er det svært synd at Oslo Horse Show ikke finner plass til dressuren, sier Fredriksen.

Arrangørene bak Landschampionatet – Tailormade Horses, JJ Horses og Stall-K – informerer på sin facebookside at de beste 4-, 5- og 6-årsekvipasjene fra finalen på Nes i stedet for får muligheten til å delta under Dansk Ride Forbunds championatfinale i Odense 15. – 17. oktober. Dette skjer etter at sponsorene av Landschampionatet har inngått avtale med JBK Horse Show om deltakelse for de beste norske championatekvipasjene. Mer informasjon vil komme om kort tid, opplyses det.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar