Løshopping i nytt format

BB Lord Dolcetto tilhører Inger Bugge (i bakgrunnen). Hingsten løshoppet i Herning, hvor særlig bakbeinsteknikken kan fremheves.
BB Lord Dolcetto tilhører Inger Bugge (i bakgrunnen). Hingsten løshoppet i Herning fredag, hvor særlig bakbeinsteknikken kan fremheves.

Løshoppingen i Herning forløp uten problemer selv om det i år var forandringer. En av hingstene som ble vist, er norskeid.

I alt 23 hingster løshoppet fra åtte til ti torsdag morgen. Én av disse var norskeid, nemlig BB Lord Dolcetto (Lordanos/Contendro I/Sandro Hit). Hingsten er fire år, og eies av norske Inger Cathrine Bugge fra Nannestad. Den OS-registrerte hingsten ble tatt ut til Herning under forbesiktigelsen på Hoel Gård i Askum 7. januar i år, og viste i dag god løshopping med stor kapasitet og et godt overblikk.

Nr 24, Fantasy (e. Up to Date/Manhattan) overbeviste med flott teknikk og stor kapasitet.
Nr 24, Fantasy (e. Up to Date/Manhattan) overbeviste med flott teknikk og stor kapasitet.

I år har Dansk Varmblod endret på konseptet for løshoppingen, noe som i praksis har betydd at oppbyggingen av løpegangen er endret og det ga mer ro for hingstene. Det er nå 7,2 meter mellom det første hinderet og okser, og 7,5 meter fra okser til neste okser. Forbundet inviterte også de uttatte hingstene til en testhelg på Vilhelmsborg, hvor hingstene ble vurdert av kåringskommisjonen og disiplinansvarlig, Johnny Hansen.

Onsdag kveld ble hingstene også løshoppet i hallen. Dette betyr at dommerne har sett hingstene tre ganger, og disse inngår i en samlet vurdering. Lørdag morgen skal de unge dressurhingstene vises løse, før alle unghingstene i begge disipliner skal mønstres igjen – deretter faller dommen om hvilke som oppnår adgang til 10-dagerstest og hvilke som faller fra.

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. BB Lord Dolcetto videre til 10-dagers test i Dansk Varmblod | Bråten Gård

Legg inn en kommentar