Full pott til Stall Bergan

Dette innlegget ble publisert 17. februar 2013 og innholdet kan være utdatert.


Benedicte S. Endresen og Sweet Little Sister ble beste 5-årsekvipasje på AEG.
Benedikte S. Endresen og Sweet Little Sister ble beste 5-årsekvipasje på AEG.


Datteren vant finalen for 5-åringene, mens far sørget for seier i 6-årsklassen.

Under søndagens unghestfinaler i sprang på AEG i Vestfold ble det seier til far og datter Endresen i begge klassene.

Av de nitten ekvipasjene som deltok i finalen for 5-årshestene var det kun tre stykker som gikk gjennom uten feil og dermed var klare for omhoppingen. Her var første startende, Benedikte S. Endresen og Sweet Little Sister (e. Baluga/Voltaire), feilfrie og raskest. De ble klassens vinnere, foran Josefine Randem på KWPN-registrerte Duke Sion (e. Lord Z/Sion) og Andrea M. Sundal og Donadoni (e. Vleut/Holland).

Sweet Little Sister er avlet på Stall Bergan, ifølge hest.no, og registrert i Westfalen. Moren, Space Flight (e. Voltaire) har også avlet Bergans First Flight (e.Quirifino Z) født i 2006. Stein har selv ridd Space Flight, mens Rolf Göran Bengtsson red mormoren i mange internasjonale klasser, og Ludger Beerbaum vant unghest-EM med oldemoren.

Beste norskoppdrettede hest ble Duke Sion, som tok andreplassen med rytter Josefine Randem.
Norskoppdrettede Duke Sion tok andreplassen med rytter Josefine Randem.

Josefine Randem på KWPN-registrerte Duke Sion (e. Lord Z/Sion) ble nummer to. Vallaken er oppdrettet av Bente og Linda Hoem, som også eier hesten.

Stein Endresen sørget for seier i 6-årsklassen med DV-hingsten Nimble (e. Krake Ask/Crelido).
Stein Endresen sørget for seier i 6-årsklassen med DV-hingsten Nimble (e. Krake Ask/Crelido).

 

Best norskoppdrettede hest blant 6-åringene var A-lande, ridd av Silje Ludvigsen. De ble nummer to.
Best norskoppdrettede hest blant 6-åringene var A-lande, ridd av Silje Ludvigsen. De ble nummer to.

Blant seksåringene var det flere som gikk videre til omhopping. Av i alt 20 ekvipasjer gikk åtte videre til omhopping. Ingen kunne gjøre noe med Stein Endresen, som red kontrollert og veldig fort på DV-hingsten Nimble (e. Krake Ask/Crelido). Som en rask nummer to, kom Silje Ludvigsen på NV-vallen A-Lande e. Casir Ask/Aston. Skimmelen er oppdrettet av Mette Ahlbom fra Porsgrunn.

Torsdag og fredag var det innledende runder for unghestene. Da ble de vurdert av Piet Raijmakers og Morten Djupvik i teknikk, kapasitet og ridbarhet. Av 5-åringene scoret Nick Benterman høyest karakterer med Dion e. Acortair/Eurocommerce Washington. Den store KWPN-vallaken hoppet særdeles forsiktig og meget stort gjennom hele banen begge dagene. Fredag ble hesten belønnet med et gjennomsnitt på 8,7.

Av 6-åringene var det den norskoppdrettede Chelsea (e. Clinton I/Cento) som fikk høyest karakterer. Torsdag fikk hun 8,5 i snitt. Den skimle hoppen ris av Therese Søhol Henriksen som rir hesten for oppdretteren,  Kingsrød Trading AS.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*