Sensasjonelt!

Dette innlegget ble publisert 4. november 2012 og innholdet kan være utdatert.
Sensasjonell debut for Ole Kristoffer Meland og norskoppdrettede CC Top i WC i Lyon.


Ole Kristoffer Meland og norskoppdrettede CC Top sørget for poeng i World Cup-kvalifiseringen i Lyon.

Kvalfiseringsrunden ble vunnet av sveitsiske Pius Schwizer på Verdi III, men det var Ole Kristoffer Meland og CC Top som stod for den største sensasjonen. Med kun én tidsfeil ble det en flott åttendeplass i debuten for både hest og rytter.

Under Kingsland Oslo Horse Show tok ekvipasjen en strålende femteplass, og viste dermed at formen er stigende. – Kjempemorsomt. Jeg kunne umulig ha ønsket meg en bedre debut. Dessverre var jeg tolv hundredeler for sent ute til å få en feilfri runde. Jeg vet hesten er treg, han bruker lang tid i lufta over hindrene, så jeg anstrengte meg hardt for å holde tiden. Jeg trodde jeg skulle klare det, så det var litt bittert at de få fattige hundredelene ikke var på min side, men jeg kan ikke være misfornøyd. Det var nærmest en perfekt runde, både hva ridning og hestens prestasjoner angår, sier en fornøyd Ole Kristoffer Meland på telefon fra Lyon til Hestesport.no.

CC Top er en vallak etter CC Ladiesdream/Nimmerdor og er oppdrettet av Stall CC ved Kjersti og Claus Claussen i Spikkestad. Familien Bjørnsen kjøpte hesten på auksjonen under Breeders i 2002. Da var han to år og kostet 20 000 kroner. Hesten ble ridd av Suzanne Bjørnsen inntil Ole Kristoffer overtok ham for et drøyt år siden.   – Vi har brukt tiden godt til å bli kjent med hverandre, og det er herlig å vite at jeg har en hest som kan prestere blant verdens beste. Det gir meg trygghet, vi er et veldig bra team, understreker Meland som nå fikk ni poeng i verdenscupen og 5000 euro.

– Jeg håper dette åpner muligheten til å ri flere verdenscuper denne sesongen. Det er selvsagt opp til landslagssjef Ulf Storemark å gjøre uttakene, men det går i det minste an å håpe, sier en optimistisk Meland til Hestesport.no.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*