Helnorsk seier i Danmark

Dette innlegget ble publisert 19. november 2012 og innholdet kan være utdatert.
Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney (foto: privat).

– Jeg tror ikke helt det har gått opp for meg ennå!

Det forteller Trude Hestengen, som i helgen gikk helt til topps i finalen i Bundgaard Byg Cup på Vilhelmsborg i Danmark. På den norskavlede hingsten Tobajo Pik Disney (e. Tobajo Picez/Walt Disney) ble det seier i den kjente og meget prestisjefylte turneringen i Danmark. – Det er vel noe av det største man kan vinne på nasjonalt lilleturnivå i Danmark, forklarer Trude. – Og det var nettopp det vi gjorde!

I første avdeling ble det sier med 70%. – Disney gikk et flott og feilfritt program, og vi vant med nesten én prosent foran Nanna Skodborg Merrald og JJ Defender (e. Depardieu/Rubinstein).

I den avgjørende küren var Disney litt spent i starten og skvatt i en versade, men resten av programmet forløp uten feil og med høydepunkter i galopp-programmet, forteller Trude. Det ble 73,6% og en andreplass i küren, men sammenlagt holdt det altså til seier. Den helnorske ekvipasjen strakk seg 0,2% foran Nanna og JJ Defender.

Og rytter og eier var svært fornøyd: –  Det var en fantastisk opplevelse å få ri først på æresrunden, og det med en kun 7 år gammel hest, som går sin første sesong på dette nivået. Jeg tror ikke helt det har gått opp for meg ennå!

Tobajo Pik Disney er kåret i Norsk Varmblod, og oppdrettet av Tobajo Sporthorses ved Tormod Bakke Johnsen. Han eies av rytter, Trude Hestengen.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*