Årets Sprangføll 2012

Dette innlegget ble publisert 16. september 2012 og innholdet kan være utdatert.
Lilleberg Catch You (e. Cabachon/Lasandos).


Lilleberg Catch You tok trippel!

Lilleberg Catch You.

Hoppeføllet etter Cabachon/Lasandos har vunnet alt hun har deltatt i denne sommeren og høsten. Det hele begynte med seier under regionsutstillingen i Østfold i august, hvor hun ble gitt 9 i helhet.

Et passe stort, velutviklet føll av særdeles god type (9,5). Uttrykksfullt hode, velansatt og velformet hals, god skulder og manke, godt kryss (9). Spede piper foran, gode ledd og vinkler (8). Bevegelsen i skritt er ledig og god (8). Travet er taktmessig med bæring (8,5). Galoppen er velbalansert med god bæring, men det ønskes noe mer skulderfrihet (8,5). Et passe stort og velutviklet føll av særdeles god type med tre gode gangarter (9).

Så gikk turen videre til Føllfestivalen på Jørgentvedt Gård i Mysen, hvor hun tok førsteplassen. De danske dommerne Poul Graugaard og Ole From Christensen beskrev da føllet som et meget tiltalende, elegant, uttrykksfullt og feminint føll av fremragende type (9). De ønsker seg en litt lenger hals, men den sitter riktig og har en flott form (8). Bena er tørre og velstilte (8). Skrittet er særdeles godt (8). Trav (7). Føllet har en superdeilig, velbalansert spranggalopp (9). Helhet (9).

– Et fantastisk flott føll. Det er edelt, storrammet, uttrykksfullt, elegant og med et godt fundament. Det er ingen svakheter å påpeke, tvert imot – det er kvalitet hele veien igjennom, og galoppen er av fremragende kvalitet. Et helt supert føll, uttalte Graugaard på vegne av dommerne.

Og under Eliteskuet i Norsk Varmblod gikk altså Lene Bergs oppdrett helt til topps blant til sammen seks sprangbetonte føll.- Harmonisk, velutiviklet  med god muskelsetting. Veivinnende god galopp, uttalte Haarr på vegne av dommerne. Oppdretter Lene Berg kunne fortelle at Lilleberg Catch You er hoppens niende føll, hvor fem er født hos Lene. Hoppen ble kjøpt fra Sverige etter 3- og 4-årstest og har deretter kun gått i avlen. Fjorårets helsøsken ble solgt, men denne har Lene planer om å beholde selv inntil videre.

NUMMER TO: Alfas Ritana e. Coronado II/Landlyst Sir Barry.

Som nummer to kom Alfas Ritana e. Coronado II/Landlyst Sir Barry, oppdrettet og eid av Stall Alfa ved Alf-Kjetil Andresen. Alfas Ritana kvalifiserte seg til Eliteskuet under utstillingen hos region 3 (Hedmark/Oppland) med 9 i type og kropp og 8,5 i helhetskarakter. Under Eliteskuet betegnet dommerne henne som et harmonisk hoppeføll med jevn god kropp. Feminin. Aktiv galopp.

Vestengas Lolita (Cabachon/Lands River).

På tredjeplass kom nok et Cabachon-føll, også dette en hoppe. Vestengas Lolita (mf. Lands River) er oppdrettet og eies av Pernille Aronsen og kvalifiserte seg dagen i forveien med 8 i type, 7,5 i kropp, 8 i ben og skritt, 7 i trav og 7,5 i galopp. Om denne sa dommerne at hun er et feminint, harmonisk bygget hoppeføll med god bakbeinsaksjon, men at den for dagen er litt på forparten.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*