Unghestfinalene flyttes

Dette innlegget ble publisert 2. august 2012 og innholdet kan være utdatert.


Norsk Varmblod har besluttet å flytte finalene til hingstekåringen i mars.

Unghestfinalene fant tidligere sted på Eliteskuet, men på årsmøtet 2012 ble det bestemt å endre på utstillingsprofilen slik at den ligner med på de andre forbundene i Europa. Bestemmelsen er også tatt på bakgrunn av innspill fra regioner og dommere.

Det som er nytt, er at unghestene som i år kvalifiserer seg til finalen i 3- og 4-årstesten i de forskjellige regionene vil ri finalen i forbindelse med hingstekåringen på Lefdals Rideskole. Hingstekåringen finner sted 26. – 31. mars neste år.

Norsk Varmblod begrunner videre bestemmelsen med at unghestene gis anledning til videre utvikling gjennom vinteren, og at man forhåpentlig får en større deltakelse fra hele landet. Det vil også gi Norsk Varmblod en bedre oversikt over de gode unghestene, slik at aktuelle kandidater for Unghest-VM kan vise seg fram på et tidlig tidspunkt.

I finalen skal hestene vises løse, for hånd og under rytter. Nærmere informasjon og flere detaljer rundt avviklingen av finalen kommer, skriver Norsk Varmblod på sine nettsider.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*