Sa Coeur best

Dette innlegget ble publisert 8. august 2012 og innholdet kan være utdatert.

En Sir Donnerhall-sønn gikk helt til topps i 5-årsfinalen i Verden, med unghestspesialisten Eva Möller.

Oldenburg-vallaken med Don Davidoff som morfar gikk av med seieren i Unghest-VM i år.

Sammen med rytter Eva Möller fikk han en total på 9,38 – noe som var 0,40 foran sølvvinneren, Westfaler-hingsten Revolverheld (e. Rockwell/Landstreicher) med 8,98. Tredjeplassen gikk til den hollandske ekvipasjen Dinja van Liere og KWPN-hingsten Duval’s Capri Sonne (Rhodium/San Remo) med 8,94.

Både gull- og sølvvinneren viste ekstraordinært skritt. Om Sa Coeur sa dommerne at skrittet, etter deres oppfatning, ikke kunne bli bedre – derfor ga de 10. Om Revolverhead sa de at hingsten hadde et snev av anspenthet for dagen og de kunne bare gi 9,8. Sa Coeur viste også et trav som var bedre enn konkurrentenes. Med 9,6 var det den høyeste scoren som ble gitt for gangarten under lørdagens finale. Det var velbalansert, kadensert og dekket mye mark. Han viste også vakre bøyninger på voltene og en fin kontakt gjennom rammen gjennom hele travprogrammet.

I galoppen ble det 8,90 og 8,80 for ridbarheten etter en liten feil i galopp-programmet. Helhetskarakteren var 9,60. Eva Möller har kun ridd vallaken i ti uker, og kunne fortelle at hingsten skal til PSI-auksjonen i desember.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*