Populært på Enga

Dette innlegget ble publisert 18. august 2012 og innholdet kan være utdatert.
Imponerende kiosk med egen Stutteri Enga-kake.

Både publikum og hester hadde funnet veien til Stutteri Enga og utstillingen i region 4.

Til tross for et litt trist augustvær møtte utstillere og publikum opp da Norsk Varmblod avholdt sin utstilling i region 4 – faktisk nærmere 70 stykker! Femten føll, en hoppe, en 2-årshoppe og seks åringer fikk sin bedømmelse av dommere Cecilia Wallin og Magne Lilleeng.

Bildegalleri fra utstillingen kommer i løpet av de nærmeste dagene – hvor vi har et gunstig tilbud ved kjøp av bilder. Følg med!

Flere sponsorer hadde også slått på stortromma med flotte premier til klassevinnerne. Alle føllene med unntak av ett fikk kvalitetsklasse I og kan møte på Eliteskuet på Stall-K i midten av september.

Exquisite M (e. Favorit Ask/Lorofino) gikk til topps av sprangføllene.

Et Favorit Ask-føll ble utpekt til skuets beste sprangføll. Hingsteføllet Exquisite M (ue. Lorofino) ble beskrevet som et føll av meget god type (8,5) med litt kort og kraftig hals som er velansatt, en meget god skulder, en god overlinje og et velformet og godt muskelsatt kryss (8,5). Beina har gode ledd og vinkler, men han er litt tåvid foran (8). Bevegelsen i skritt er romslig og ledig (8). Bevegelsen i trav er taktmessig, men noe kort (7,5). Galoppen er energisk, velbalansert og elastisk (9). Passe stort føll av meget god type med særdele god galopp (8,5). Føllet er oppdrettet og eies av Marianne Waaler og Hroar Thorsen.

Skuets beste dressurføll, Stallbuas Rowan e. Royal Olymp/Wetano.

Blant de dressurbetonte føllene var det nok et hingsteføll som ble skuets beste. Stallbuas Rowan (e. Royal Olymp/Wetano) ble beskrevet som et passe stort føll av meget god type (9). Han har et pent hode, velformet, velansatt middels lang hals, god skulder og manke, god overline og velformet kryss (9). Beina er velstilte (8). Bevegelsen i skritt er ledig med godt overtramp (8). Travet er taktmessig og elastisk (8,5) mens galoppen er velbalansert og meget god (8,5). Harmonisk, passe stort føll av meget god type med meget gode bevegelser (8,5). Føllet er oppdrettet av den glade eier, Tone Beate Pedersen.

2-årshoppen Sea Chantey (e. Captain Hook/Brown Ale xx) kvalifiserte seg til Eliteskuet.

Den sprangbetonte 2-årshoppen Sea Chantey (e. Captain Hook/Brown Ale xx) var utstillingens eneste to-åring på Stutteri Enga, men kvalifiserte seg til Eliteskuet med 8 i helhet. Hoppen som er oppdrettet av Idunn Steines og eies av Iris Visted. Hun er en stor, velutviklet, edel hoppe av meget god type (8,5). Hun ahr et pent hode, velansatt og middels lang hals, kort nakke, god skulder og manke, god overlinje og et middels langt og godt muskelsatt kryss (8). Beina har gode ledd og vinkler (8,5). Bevegelsen i skritt er taktmessig, men noe kort (7,5). Travet er taktmessig, men låst i skulder (7). Galoppen har god bakbeinsaksjon, men noe låst i skulder (7). En stor velutviklet hoppe som er edel og av god type, med ordinære bevegelser (8).

Beste spranghest blant åringene, Por Favor (e. Favorit Ask/Jasper).
Engas Amaya (e. BH Don Romantic/Londonderry) ble best av dressuråringene.

Åringsklassen var uoffisiell, og her hadde to dressurbetonte hester møtt sammen med fire sprangbetonte. Av de sprangbetonte var det hingsten Por Favor (e. Favorit Ask/Jasper) som ble best med et helhetsinntrykk på 8,5. – En velutviklet åringshingst av meget god type med tre gode gangarter, forklarte dommerne. Av de to dressurbetonte valgte Engas Amaya (e. BH Don Romantic/Londonderry) som best med en helhetskarakter på 8. – En stor hoppe av god type med gode bevegelser som mangler noe energi for dagen.

1 Trackback / Pingback

  1. Populær utstilling! | Stutteri Enga

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*