Ny avlshoppe

Dette innlegget ble publisert 15. august 2012 og innholdet kan være utdatert.
Cordeka og hennes norske rytter, Kyra I. Kuil.


I 2011 kom enda en avlshoppe til Stutteri Eken.

Tilfeldighetene skulle ha det til at vi i fjor vår fikk vite om en Corland-hoppe som hadde fått en seneskade i sporten og dermed skulle gå over i avlen. I juni i fjor var vi så heldige å få overta Cordeka, en seksten år gammel hoppe som har en imponerende statistikk fra sporten. I tillegg har hun vist seg å være en helt herlig hest å ha med å gjøre. Ja, faktisk tror jeg ikke det er mulig å få en hoppe med bedre temperament. Bøyer meg rett og slett i støvet for henne!

Det er mange grunner til at hun er interessant for oss, men hovedårsaken er sportsresultatene som jeg kommer tilbake til. I tillegg er hun eksteriørbedømt av Dansk Varmblod og oppnådde 8 i helhet og beskrivelsen ‘Ædel hoppe. Godt fundament. God og taktfast bevægelse.’, som gir et godt grunnlag. Og sist, men ikke minst, er vi svært glade i Corland-blodet som vi allerede avler på. Morfaren, Avanti, er en eldre hingst som de siste årene blant annet har markert seg ved å også være morfar til Tina Lunds Athene D – en hoppe vi liker godt.

Cordeka fikk føll allerede i 1998 e. Lordship (Lord Calando/Caletto II) som oppnådde 8,25 i teknikk, 8 i kapasitet og 8,25 i ridbarhet som 5-åring.

Sportsresulatene er som sagt imponerende i våre øyne. Fra august 1999 til november 2005 i Danmark har hoppen fått 84 plasseringer opp til og med 140-klasser, hvor av 31 av disse er førsteplasser, 7 er andreplasser og 7  er tredjeplasser.

Wow! Cordeka samsvarer med vår oppfatning av Corland-hestene som forsiktige, ridbare og ukompliserte.

Siden hoppen var såpass gammel og vi var usikre på hvor fruktbar hun er, valgte vi å bedekke henne med Heart-Ache BS (Heartbeat/Candillo) siden han stod i Norge og vi var utrolig fornøyde med føllet vi hadde fått etter samme hingst det året. S.E. Pippa (ue. Corland)  vant avkomsklassen under Føllfestivalen og tiltrakk seg oppmerksomhet fra andre oppdrettere.  Hun var utrolig langbent, og det var en av de egenskapene vi ønsker å forbedre.

Cordeka og en dager gammelt føll, S.E. Captain Hastings (og naturlig nok assistenten Albert, som alltid sniker seg med på bilder og gjør hestene hundetrygge).

Hoppen tok seg på første forsøk, og føllet 31. mai i år. Det ble en pen hingst ved navn S.E. Captain Hastings som tegner til å være svært korrekt i eksteriøret og som blir spennende å følge framover. Vi har tatt et bevisst valg på å ikke beholde hingstene vi får, men heller satse på hoppestammen. Dermed skal den unge kapteinen selges, og håpet er å selge ham til noen som er interessert i å beholde ham som hingst enn så lenge.

Cordeka har vist seg å også være en helt super mor, og det skaper trygge og fornuftige føll.

I skrivende stund er hun i Danmark for å insemineres med I’m Special de Muze (e. Emerald/Nabab de Reve/Chin Chin) – en hingst som er etter en av mine nye favoritthingster, Emerald (Diamant de Semilly/Carthago Z) og med en helt herlig morslinje.

Både Emerald og moren, Walnut de Muze, ris av Harrie Smolders på høyeste nivå. Walnut de Muze har deltatt i VM, Nations Cup og vant senest en CSI5* Grand Prix i Madrid tidligere i sommer. Hun er tretten år, og har allerede to kårede sønner. Hennes mor, Qerly Chin (Chin Chin/Pachat II), har også gått på høyeste nivå,  og omtales som Belgias beste hoppe.

Fingers crossed!

– Åse-Berit og Nils

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*