Høye karakterer

Dette innlegget ble publisert 15. august 2012 og innholdet kan være utdatert.

Dommerne måtte tenke seg om flere ganger – hadde de lagt seg feil på karakterskalaen?

Tekst: Magne Lilleeng Foto: Christine Reksten

I helgn ble det arrangert utstilling for føll, unghester og hopper som NV-region 3, Hedmark/Oppland, avviklet på Løvsveen Gård, Gaupen.

Region 3 hadde lagt sin utstilling til anlegget til Ståle Sagstuen og Maria Henriksson, Løvsveen Gård, og vertskapet hadde virkelig gjort et flott forarbeid! En flott bane, godt inngjerdet og pyntet med blomster, gode oppstallingsplasser, god parkering, gode publikumsplasser og en kiosk med variert tilbud.  Til og med solen var på plass!  Og når vi som dommere, hadde bruk for 9-tallene titt og ofte – til og med et par 10-tall ble brukt – ja, hva mer kan en forlange av en ustillingsdag?  Det eneste måtte være flere deltakere, for deltakerantallet var ikke høyt.

Lerens Artemisia e. Aurelio – Schwadroneur

 

Stallknektens Amy e. Ampère/Painters Row xx

Det ble vist kun èn voksen hoppe, 4-årige Lerens Artemisia e. Aurelio – Schwadroneur, oppdretter Cathinka Leren, eier Linda Aaseng, Heidal.  Hoppa fikk 7,5 i helhetskarakter og 3. pr.  Når hun senere har konkurranseresultater eller har avlagt bruksprøve, vil denne karakteren kunne høynes.

To 2-års hopper ble vist, og klassevinner ble Stallknektens Amy e. Ampère – Painters Row xx, eier og oppdretter Kjetil Skaugen, Brumunddal.  Ei riktig flott hoppe med særdeles gode bevegelser;- 9,5 for skritt og trav, 9 for type, kroppsbygning, galopp og i helhet og selvfølgelig kvalitetsklasse I.  Royal`s Whiskey Lullaby e. Royal Olymp – Celano, oppdretter Hanne Svensberget, eier Anne Johansen, Elverum, fikk 7,5 i helhet og dermed kvalitetsklasse II.

Stallknektens Aron kunne se 10-tallene i protokollen.

Det møtte tre hingsteføll med dressuravstamning, og alle tre kom i kvalitetsklasse I. Klassevinner ble Stallknektens Aron e Ampère – De Noir fra Kjetil Skaugen.  Dette er et toppføll med bevegelser helt i særklasse;- Aron fikk 10 både for trav og galopp, 9,5 for type og i helhet og 9 for kroppsbygning.  Dette ble også skuets beste føll med dressuravstamning.  Fra samme eier kom Stallknektens Armani e Ampère – Urprinz.  Også dette et meget godt føll med karakteren 9,5 for trav og 9 for type, galopp og helhet.  Tredje føll i klassen var Gea Bolero e. Royal Olymp – Crowns Blue Perl, eier og oppdretter Gry E. Amundsen, Tangen.  Enda et godt føll, med karakteren 9 for både bein og galopp, helhetskarakter på 8.

Skoglys Rihanna e. Royal Olymp/Stall-Ks Dynamit

De to hoppeføllene med dressuravstamning var av (nesten) samme kaliber som hingsteføllene.  Best ble Skoglys Rihanna e Royal Olymp – Stall-K`s Dynamit, eier og oppdretter Else Hasvold, Dokka.  Hun fikk karakteren 9 for både type, kroppsbygning, trav, galopp og helhet og ble skuets beste hoppeføll med dressuravstamning.  Stallknektens D`Asti e. De Noir – Painters Row xx, fra Kjetil Skaugen, fikk 9 for både type og kroppsbygning og 8,5 i helhet.

Alfas Rubina e. Coronado II – Landlyst Sir Barry

Det var ingen hingsteføll med sprangavstamning, mens det var tre hoppeføll som ut ifra avstamning vil ha sprangbanen som sin arena i framtida.  Best av disse ble Alfas Rubina e. Coronado II – Landlyst Sir Barry, eier og oppdretter Lisa og Alf Kjetil Andresen, Biri.  Hoppeføllet fikk svært jevne karakterer med 8,5 for det aller meste;- også som helhetskarakter.  Hun fikk hardest konkurranse fra stallkamerat Alfas Ritana e. Coronado II – Krius xx.  Ritana fikk 9 for både type og kroppsbygning, men pga sterk vekst var hun for dagen svært anstrengt i frambeina og måtte trekkes for dette;- selv om dette høyst sannsynlig vil være forbigående.  Helhetskarakter på 8,5.  Tredje føll i klassen var CB Panega e. Pessoa – Gato Negro, eier og oppdretter Christin Brennholt, Gjesåsen.  Også dette er et godt føll, men for dagen med litt svakere bevegelser, antakelig vekstrelatert.  Helhetskarakter 7,5 og dermed kvalitetsklasse II.

Alle individer kvalitetsklasse I kan delta på Norsk Varmblods eliteskue som avvikles på Stall-K, Kongsberg, 15. – 16. september.  (Bortsett fra Gea Bolero som må avvente til noen avstamningsspørsmål er avklart.)

Kjetil Skaugen viste 3 føll og ei 2-års hoppe;- alle med dressuravstamning.  Samtlige individer var av meget høy klasse.  Disse 4 individene fikk til sammen 17 delkarakterer på 9 eller høyere!  Det må sies å være meget bra!  Som dommere, måtte vi tenke oss om flere ganger – hadde vi lagt oss feil på karakterskalaen?  Men vi mener at vi ikke gjorde det – kvaliteten var ganske enkelt meget god!

– Magne Lilleeng, dommer

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*