Cabachon solgt

Dette innlegget ble publisert 3. august 2012 og innholdet kan være utdatert.
Cabachon har allerede en imponerende sportskarriere å vise til, med seirer og plasseringer i blant annet Norsk Breeders Trophy og Unghest-VM. Her med tidligere eier, Kristin G. Andresen.


Kristin G. Andresen og Katrinelund har solgt hingsten til Ukraina.

Velkjente Paul Schockemöhle var på Linnesvollen under Norway Grand Prix for å hjelpe det ukrainske landslaget mot OL, og under Nations Cup som de for øvrig vant. Stein Endresen og Cabachon (e. Casall/Concerto II) imponerte i lagkonkurransen, og kort tid etter ble det kjent at hingsten var solgt til Ukrania. Schockemöhle har vært forhandler mellom lederen av det ukraniske landslaget, Oleksandr Onyshschenko. Ryktene gikk kort tid etter Norway Grand Prix om at hingsten var solgt for  titalls millioner.

Casall-sønnen er kåret for avl i Dansk Varmblod, ASVH, Norsk Varmblod, Oldenburg, Rheinland and Mecklenburg-Vorpommern. Han ble kåret til Årets Unghest i Norge i 2009. Han har blant annet vært en av de mest brukte hingstene i Sverige de siste årene.

Hva summen er, vites ikke ettersom Andresen og Katrinelund har besluttet å ikke gå i detaljer rundt prisen – men åtteåringen er solgt for «vanvittig mye penger» og er uten tvil den dyreste hesten som noensinne er solgt ut av landet.

– Jeg synes det er veldig synd, men de har blitt tilbudt en pris de ikke kan si nei til. Det er jo det som er problemet med så gode hester, sier Stein Endresen til hest.no.

– Det er vanvittig mye penger. Når man kommer opp i slike beløp er det en risiko å ikke selge, uttaler Kristin G. Andresen til hest.no som også forklarer at pengene for salget av Cabachon vil gå tilbake til sporten ved at de skal investere i nye unghester.

– Vi skal til unghest-VM og har allerede sett oss ut noen hester der, forklarer Kristin som også legger til at avlshingstene Crelido (e. Calido I/Raimondo) og De Noir (De Niro/Matcho A) er til salgs.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*