I brorens fotspor

Dette innlegget ble publisert 2. juli 2012 og innholdet kan være utdatert.
Joep Raijmakers og Van Schijndel’s Hickstead II (foto: Camilla Gustavsen).


En av hestene som deltok under Norway Grand Prix har store sko å fylle. Helbroren til Hickstead har nemlig gjestet Norge.

En av verdens beste spranghester gjennom tidene, Hickstead, døde under tragiske omstendigheter av hjertestans i november 2011. Med rytter Eric Lamaze vant KWPN-hingsten det som kunne vinnes og ble en av publikums største helter.

Men det kanskje få vet om, er at hingsten har en helbror, Van Schijndel’s Hickstead II. En hingst som er kåret for avl i Zangersheide og som går i sporten med hollandske Joep Raijmakers. Han har også gode gener – faren, Piet, er en av verdens mest kjente ryttere med OL- og VM-gull på merittlisten.

Hingsten e. Hamlet/Ekstein ble først ridd inn som 5-åring, kan Joep fortelle til Avlshest.no. Han overtok hesten da den var seks år og ble kjøpt av familiens sponsor, Van Schijndel. Den nå 8-årige hesten har gått 130-klasser i Holland i et år. Da hesten var klar for den nasjonale finalen i 135 cm ble den skadet i skrittemaskinen. Han er nylig satt i gang igjen og hadde bare gått to stevner før stevnet i Drammen.

Hva er dine forventninger til hesten? – Vi håper selvsagt at han skal bli en suksess. Han har en veldig god teknikk og er en veldig glad hest som ønsker å gjøre jobben. Inne på arenaen er han veldig positiv. Vi har også hoppet han på store hinder hjemme i Holland, og han gir en veldig god følelse. Men siden han ble satt i gang så sent så ligger han litt etter for alderen. Han har også vært liten i kroppen. Nakken var som en hingst, mens resten av kroppen var som en ponni. Nå begynner han å få mer muskler, få den riktige størrelsen og se mer ut som en hingst.

Hickstead II har bedekket cirka fem hopper før han ble innridd. – Sponsoren vår, Van Schijndel, vil se ham i sporten først, og vi beholder ham som hingst. Inne på arenaen er han en fighter. Han har vært litt følsom og nervøs i arenaen, men han er blitt bedre. Han er hyggelig å ha i stallen så vi beholder ham som hingst.

Tror du han vil bli like god som Hickstead? – Jeg håper det. Ingen trodde Hickstead ville bli en hest for 135 cm selv om han var feilfri i mange 130-klasser som 10-åring.

– Hvis han er halvparten så god, så er det allerede godt nok!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*