Mysteriet oppklart

Dette innlegget ble publisert 3. juni 2012 og innholdet kan være utdatert.
Believe Me e. Fürst Grandios/Prince Mab xx.


Det er klart hvem som er den egentlige faren til DV-hingsten Believe Me.

For noen uker siden ble det klart at det likevel ikke var Belissimo M som var far til den 3-årige hingsten Believe Me, som ble kåret i Herning i mars.

Dansk Blodtypelaboratorium har nå fastslått hingstens korrekte avstamning, og det er klart at det er Fürst Grandios (e. Fürst Henrich/Argentinus/Barsoi xx) som er far til hingsten.

Poul Graugaard uttalte seg på vegne av Dansk Varmblods Avlsledelse. – Believe Me beholder absolutt sin kåring – også med de nye avstamningsopplysningene. Fürst Grandios er en hingst som til fulle oppfyller kravene vi setter til hingstens avstamning og avprøvning. Han fremhever videre at Believe Me, som er etter elitefullblodshoppen Miss Evergreen og dermed også kåret som foredlerhingst, med de nye avstamningsopplysninger nok er blitt enda mer interessant som foredler. – Fürst Grandios har en høy andel av fullblod i sin avsamning, og vi har derfor fått en hingst som antakelig vil foredle mer enn hvis den hadde hatt Belissimo M som far, avslutter Graugaard.

Fürst Grandios var reservefløy ved Westfaler-kåringen i Münster i 2004, og i 2005 ble han beste hingst ved 30-dagerstesten i Preussendorf, hvor han blant annet fikk 9,13 for gangarter og ridbarhet. Hans far, Fürst Heinrich, vant UVM i Verden i 2003.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*