«Årets hoppe» videre i Danmark

De Jolie og oppdretter Monica Engebretsen.

De Jolie er videre til mellomrunden i det danske championatet.

De Jolie er oppdrettet av Monica Engebretsen på hoppa Masaya etter Akatschi. Faren, De Noir, har gjort seg bemerket i dansk avl og er kåret i blant annet Dansk og Norsk Varmblod. Hoppen ble Årets 3-årige Dressurhest og Årets Hoppe i Norsk Varmblod i 2011. I helgen startet hun i det danske championatet, og gikk videre til mellomrunden. I klassen var det til sammen 46 fireåringer.Vant gjorde Andreas Helgstrand på fløyhingsten Zonik (e. BH Zack/Romanov) med hele 9,7.

– Hun ble trukket noe på ridbarhet, da hun er noe svak og uferdig, forteller en stolt oppdretter, som er meget fornøyd med resten av karakterene på 8 – 8,5 – 8,2 – 8,2 og en helhetlig karakter på 8,1. Rytter var Nikolai Kowalski. Ekvipasjen oppnådde også en fin fjerdeplass på fredag i gangartsklassen.

Kowalski var også rytter på hoppen da den ble vist for 3-årstest på Stall-K i august i fjor.  – En stor hoppe av god type. En edel og smukk modell som beveger seg deilig med en meget god galopp, sa dommer Cecilie Kilde om hoppen. Under eliteskuet ble det ikke gitt karakterer, men De Jolie oppnådde 8 for skritt, 9 for trav, 8 for galopp og 8 for ridbarhet under 3-årstesten som ble gjennomført på Stall-K fredag. Hun endte dermed på en gangartsindeks på 8,2 og fikk en eksteriørindeks på 8.

Mellomrunden går i september.

Zonik e. Zack/Romanov.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar