Overgaard’s Zacksu til Norge

Dette innlegget ble publisert 10. mars 2012 og innholdet kan være utdatert.
Overgaard's Zacksu ble i dag godkjent av kåringskommisjonen og kjøpt av Tailormade Horses. Hingsten skal stå i Norge.


Tailormade Horses kjøpte den dyreste hesten i Herning, og den skal i år stå i Norge hos JJ Horses.

Under auksjonen i Herning ble Zack-sønnen Overgaard’s Zacksu e. BH Zack/Londonderry solgt for hele 620 000 kroner. Kjøper var ingen ringere enn Tailormade Horses, som er et søsterselskap av norske Stiansen Eiendom. Ole-Jørgen Jørgentvedt fra JJ Horses kunne opplyse Avlshest.no om at hingsten skal stå i Norge denne sesongen.

JJ Horses kjøpte også hest på auksjonen, nemlig kat nr 266, Ametyst Gammelgård e. Crelido/Lord Caletto/Cannon Row xx for 190.000 kroner. Planen er at hoppen skal trenes og gå i sporten, fortalte Jørgentvedt i etterkant av auksjonen.

Loberg Six Star ble kjøpt av Kristin Andresen.

Kristin Andresen kjøpte også hingst, nærmere bestemt kat. nr. 43, Lobergs Six Star (e. Sixten Langholt/May Black) for 120 000 kroner. Hingsten ble vist til kåring, men ble ikke godkjent.

To Heartbeat-sønner ble dyreste spranghester på auksjonen, nemlig Cross My Heart og Heartcore som begge ble solgt for 200 000 kroner. Netstutteriets Bachio e. BH Don Schufro oppnådde ikke kåring, men ble solgt for 500.000 kr. K2 Trampolin e. Tailormade Temptation oppnådde heller ikke kåring, men ble kjøpt av Jan Brink for knappe 400 000 danske kroner.

I alt ble det solgt hester for 3,6 millioner danske kroner. Gjennomsnittsprisen var 188 421 DKK, og ca 70 % av hestene ble solgt.

– Vi er veldig fornøyd med årets auksjon, sa leder for auksjonsutvalget, Ulrik Kristensen, etter auksjonen. – Vi har solgt en høyere prosentdel enn i fjor, vi har solgt for et høyere samlet beløp, gjennomsnittsprisen er høyere i år enn i fjor og det er meget positivt at det har vært så stor utenlandsk interesse for de unge hingstene i år, sa Kristensen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*