Hingstekonkurranser

Dette innlegget ble publisert 31. mars 2012 og innholdet kan være utdatert.
En glad John Harald Gulliksen og Akribori foran et oppstemt publikum på Lefdals Rideskole.


John Harald Gulliksen og Akribori.

De tradisjonelle konkurranseklassene for hingstene fikk en ny vri under kåringen i Norsk Varmblod.

Under årets hingstekåring på Lefdals Rideskole var det ikke bare kåringen som stod i fokus, men også mer showpregede klasser for allerede kårede hingster.

Dressurhingstene deltok i en kür hvor rytterne fikk frie tøyler til å sette sammen et program, og flere stilte i spennende kostymer. Her var det ingen vanlige dommere, men publikum som bestemte hvem vinneren skulle være ved å sende sms – i god Idol-stil.

Siv Morberg og Royal Olymp.

Cirka 750 stemmer kom inn, og med over halvparten av stemmene tok John Harald Gulliksen en klar seier på Akribori. En spesiell seier var det for John Harald, som var utsatt for en ulykke for to år siden og egentlig har fått rideforbud av legen … På Akribori vartet han opp med toerbytter med tøylene i én hånd, og det var et rørt publikum som stemte ekvipasjen frem til seier og 10 000 kroner i førstepremie.

Victoria Gulliksen og Bodyguard tok en klar seier i sprangklassen.

Av spranghestene var det Victoria Gulliksen og Bodyguard som tok seieren i en masterklasse hvor ekvipasjene satte opp et valgfritt hinder for hver runde. Til slutt var det kun Victoria og Bodyguard som lot bommene ligge i holderne og hun ble dermed 11.000 kroner rikere etter at Horze og Norsk Varmblod spyttet i 500 kr hver under klassen for å øke spenningen.

Søndag er det klart for en ny runde med disse konkurransene.

2 Comments

  1. Finnes det noe sted hvor man kan finne en fullstendig startliste/resultatliste for hingstekonkurransene? Finner de ikke noe sted inne på NV sine sider heller.

  2. Hei Hilde

    Ettersom dette var «showklasser» legges ikke start- og resultatlister ut på hpnett. Ta gjerne kontakt om det er noe du ønsker fra disse klassene. Dettte var jo «winner takes it all» så de premierte lørdag er jo som i artikkelen her

    Hilsen Tonje 🙂

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*