De 3-årige fløyhingstene

Dette innlegget ble publisert 12. mars 2012 og innholdet kan være utdatert.
Fløyhingst i Dansk Varmblod 2012: Zorba Højris e. BH Zack/BH Romanov.

Zack-sønnene preget kåringen for de 3-årige dressurhingstene, mens en tysk premiehingst gikk i spiss blant spranghingstene.

Blant dressurhingstene ble fire hingster premiert, av disse var tre avkom etter Blue Hors Zack. På fløyen satte den danske kåringskommisjonen Zorba Højris (e. BH Zack/BH Romanov). Hingsten er oppdrettet av Betty Rasmussen, som også har avlet Mistral Højris som er en av verdens høyeste rankede dressurhester med britiske Laura Bechtolsheimer. Blant premiehingstene var også Overgaard’s Zacksu (e. BH Zack/Londonderry), som under auksjonen ble kjøpt av Tailormade Horses, og som kommer til å være stasjonert i Norge i bedekningssesongen 2012.

Fløyhingst i Dansk Varmblod 2012: Clifton Ask e. Clintord/Singular Joter.

På sprangsiden valgte dommerne å sette hingsten Clifton Ask (e. Clintord/Singular Joter) på fløyen til tross for en løshopping som må sies å ikke ha vært helt optimal. Også her ble en Tailormade-hingst premiert, i det Tailormade Diarado’s Boy (e. Diarado/Argentinus) ble en av de tre dommerne velgte å fremheve. Han fikk selskap av Bøgegaardens DiCapo (e. Diamant de Semilly/Phin Phin) som var fløyhingst under den tyske hingstekåringen i Vechta (Oldenburg).

Premiehingst: Overgaard's Zacksu (e. BH Zack/Londonderry), som under auksjonen ble kjøpt av Tailormade Horses, og som kommer til å være stasjonert i Norge i bedekningssesongen 2012.

– Sett med avlsmessige briller er det de 4-årige hingster som er mest interessante fordi de har bestått bruksprøven og vi har mer kunnskap om dem, forklarte avlskonsulent Karina Christensen. Det er likevel alltid den nye årgang av 3-årige hingster som interessen naturlig nok samler seg om. Men som hoppeeier skal man huske på at det er noen bakketopper foran hingstene, som for eksempel materialprøvene. Vi vil gjerne ha hingstene i avlen, men de unge hingstene bør fortrinnsvis brukes på eldre, gjennomavlede hoppestammer, fortsatte hun.

Fløyhingst dressur
  • 60 Zorba Højris e. BH Zack/BH Romanov
Premiehingster dressur
  • 45 Atterupgaards Sastre e. Stedinger/Lord Sinclair
  • 57 Overgaard’s Zacksu e. BH Zack/Londonderry
  • 59 Zatchmo e. BH Zack/Donnerhall

Fløyhingst sprang

  • 8 Clifton Ask e. Clintord/Singular Joter

Premiehingster sprang

  • 13 Bøgegårdens DiCapo e. Diamant de Semilly/Phin Phin
  • Tailormade Diarado’s Boy e. Diarado/Argentinus

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*