10-dagerstesten overstått

Dette innlegget ble publisert 24. mars 2012 og innholdet kan være utdatert.
De l'Or (e. Dancier/Rotspon) eies av norske Kristin G. Andresen og danske Katrinelund.


De norskeide hingstene oppnådde avlsgodkjennelse for 2012-sesongen.

10-dagerstesten startet mandag etter hingstekåringen og ble avsluttet 22. mars. Alle de 22 hingstene bestod denne observasjonstesten, hvor hingstene blir vurdert for sin oppførsel på stall og under rytter.

Tailormade Diarado's Boy e. Diarado/Argentinus gikk også videre.

Kristin G. Andresens nyinnkjøpte hingst fra Hannoveranerkåringen, De l’Or (e. Dancier/Rotspon) ble kommentert som en meget lettridelig hest, med rummelig og energisk skritt og taktfast og velbalansert galopp.

Tailormade Diarado’s Boy (e. Diarado/Argentinus) eies av Tailormade Horses, og fikk rosende omtale av dommerne, som beskrev ham som meget ridelig med stor gålyst, og at galoppen var taktfast med god bæring.

– Kraftfull med god bæring og balanse, sa dommerne om galoppen til L’Etoile Z e. L’Arc de Triomphe Z/Quattro B som også eies av Tailormade Horses. Hingsten fikk kommentar om hingstete og uoppdragen oppførsel på stall og dommerne påpekte at hingsten har en sterk karakter og slipper bittet til tider.

Den nyinnkjøpte Overgaard’s Zacksu (e. Zack/Londonderry) ble solgt som dyreste hest på auksjonen til Tailormade Horses og vil i sesongen 2012 stå hos norske JJ Horses. Denne hingsten ble kommentert som ridelig, men dommerne påpekte at han tidvis slipper bittet og det savnes bæring i trav og galopp. Skrittet er taktfast og rommelig.

Zack-Ki Rosenlund (e. Zack/Leandro) eies av Blue Hors, og skal til kåring i Norsk Varmblod neste uke. Dommerne mener hingsten er ridelig, men påpeker at også denne hingsten mister bittkontakten til tider. Skrittet er taktfast og tidvis litt spent, travet er rommelig og taktfast med god kne- og haseaksjon, mens galoppen er rommelig og velbalansert.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*