Fløyhingsten brakk benet

Dette innlegget ble publisert 7. februar 2012 og innholdet kan være utdatert.
ERA Dancing Hit e. UNO Don Diego/Sandro Hit.

ERA Dancing Hit brakk mandag benet under longering.

Ridehesten.com rapporterte i ettermiddag at dressurhingsten e. UNO Don Diego/Sandro Hit brakk benet under longering i ridehallen. Hingsten sprang opp i luften og brakk benet i landingen. Han ble etter å ha fått smertestillende kjørt til operasjon i Nord-Tyskland hos dyrlege Jahn, hvor man konstaterte at hingstens kronben var delt i tre.

Under operasjonen ble benet satt sammen med hjelp av åtte skruer. Konsekvensen av bruddet er at hingsten aldri vil få en karriere i sporten, men forhåpentlig vil hingsten få en sjanse i avlen.

Hingsteeier og dyrege er enige om å gi hingsten en sjanse, men problemet er at hingsten må avlaste det skadede benet og skal derfor avlastes i en sele i seks uker.

Hingsteeier Jørgen Steen Jensen sier at dette er det verste han har vært ute for i de førti årene han har drevet hingstestasjon, og at det er hardt at det skal skje en hingst av en slik kvalitet.

ERA Dancing Hit var fløyhingst blant de 3-årige dressurhingstene i Herning i 2011, og vant dressurdisiplinen ved bruksprøven på Vilhelmsborg.  Hingstestasjonen ble historisk da også deres spranghingst Chandler tok seieren blant spranghingstene.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*