Unghäst 2013

Dette innlegget ble publisert 21. januar 2012 og innholdet kan være utdatert.
Emma Thorén-Hellsten

Svenskene forsøker å løse opp knutene i unghestsystemet.

Det Svenska Ridsportförbundet og ASVH samarbeider nå om et prosjekt hvor målet er at ingen unghest skal forbigås på grunn av et dårlig utdannelsesystem. Det er for få hester som kommer frem til visning og konkurranse, skriver Tidningen Ridsport.

Elisabeth Olsson og Emma Thorén-Hellsten fra ASVH holdt nylig workshop på Flyinge, hvor mange kjente navn fra rytter-Sverige innen avl og sport.

Ved hjelp av penger fra HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse) har prosjektet blitt finansiert til å spenne over et antall unghestprosjekter. Under workshopen ble det presentert flere erfaringer basert på mange års arbeid med unghester i Tyskland. Det ble pekt på grenspesifikke erfaringer og alle hadde en felles oppfatning – det brukes mer tid på grunnutdanning av unghesten i Tyskland – og bra ridning premieres.
I gruppearbeidet ble unghestenes utdanningsskala og holdbarhetsperspektiv diskutert. Hvilket budskap skal formidles til unghestutdannere?

Arbeidet forsetter gjennom sommeren og det blir ny workshop i september hvor diskusjonene vil bli spesifikke for hver enkelt gren.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*