Lederskifte i ASVH

Dette innlegget ble publisert 17. januar 2012 og innholdet kan være utdatert.

Karl Henrik Heimdahl er klar for stillingen som administrerende direktør for det svenske avlsforbundet.

Fra 15. august kommer Heimdahl til å ta over etter Niklas Lindgren som adm. dir. for ASVH. Han slutter dermed i sin stilling som avlssjef på Flyinge – en stilling han har hatt siden 2008.

ASVHs styreformann, Per Lundberg, sier at Karl Henrik kommer til å tilføre ASVH viktig kunnskap og erfaring innenfor virksomhetens kjerneområder rundt den svenske varmblodshesten med sin bakgrunn som veterinær, tidligere leder i Avelsvärderingsnämden og med sin omfavnende kunnskap innenfor avlsområdet. – Dette er betydningsfullt for det fortsatte utviklingsarbeidet innen avl og sport med målsettingen om å oppnå en bedre posisjon for SWB på verdensrankingen.

Parallelt med oppgavene som adm. dir. for ASVH kommer Heimdahl til å drive en viss ekstern virksomhet på deltid tilknyttet hans profesjon som veterinær – en virksomhe som ikke kommer til å konkurrere med oppdraget for ASVH.

Selv sier han at han i mange år i ulike posisjoner og sammenhenger har hatt et nært samarbeid med ASVH. – Jeg ser nå som adm. dir. framover for at ASVH skal få mulighet til å medvirke til en fortsatt positiv utvikling og modernisering av foreningen. Mine tidligere yrkeserfaringer, mitt tidligere arbeid innen ASVH kombinert med nye erfaringer og lærdom fra min tid på Flyinge gir meg et bredt syn på svensk hesteavl, på ASVHs nødvendige framtidige utvikling og deres oppgaver for å støtte kårene for de svenske oppdretterne.

Niklas Lindgren kom til ASVH i 2008 i en vanskelig tid for virksomheten, som hadde problemer med administrative rutiner, ekstern kommunikasjon og interaksjon med samarbeidspartnere.

Lundberg understreker av mange av disse problemene nå er løst. – De seneste årene har økonomi og organisasjonen blitt ordnet opp i. ‘Språngrullan’, den nye hjemmesiden og ulike IT-løsninger har kommet på plass, uttaler Lundberg – og påpeker at det er gledelig å konstantere at antallet medlemmer har øket. Nå dreier fokuset seg om de framtidige oppgavene, som hovedsakelig vil dreie seg om de direkte avlsspørsmålene, slik som utforming av stambok, hoppe- og unghestutvikling og avl og sport. 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*