Melde hingst til kåring?

Dette innlegget ble publisert 30. januar 2012 og innholdet kan være utdatert.

Ordinær påmeldingsfrist er ifølge Norsk Hestesenter 10. februar, mens etteranmeldelser godtas til 12. mars.

Året hingstekåring i Norsk Varmblod er i år lagt til Lefdals rideskole i Vestfold 28. mars til 1. april.

Alle innmeldinger sendes Norsk Hestesenter innen fristen som er 15.februar.  Du kan bruke nettinnmelding, faks (61 16 55 40) eller sende skjemaet i post til Norsk Hestesenter, Starumveien 71, 2850 Lena. På innmeldingsskjemaet må det skrives på hva som er hingstens hovedgren. Dokumentasjon på hingstens prestasjoner sendes samtidig med innmeldingen. Prestasjoner kan være konkurranseresultater, kvalitetsbedømmelse, kåring i andre land osv.

Forhåndsundersøkelse
Hingstene må gjennom er forhåndsundersøkelse med endoskopi av lufteveiene og røntgen. Skriv ut informasjonsbrevet og røntgenskjemaet som tas med til veterinæren som skal foreta undersøkelsen. Det er viktig at kvaliteten på røntgenbildene er god.

Innmeldingsavgift
Kr 5 000  for fem- og tredagers kåring, kr 2 000 for en dag + kr 1 500 i godkjenningsavgift.

Etteranmeldingsavgift (innmeldinger mottatt 16. feb. – 12. mars):
Kr 8 000 for fem- og tredagers, kr 4 000  for en dag + kr 1 500 i godkjenningsavgift.

Alle avgifter blir fakturert. Godkjenningsavgift faktureres ved førstegangs avlsgodkjenning i Norge.

Kilde: Norsk Hestesenter

1 Comment

  1. Dette begynner å bli dyrt. Det skal altså koste 5000kr for melde seg til kåring. Veterinær undersøkelsen med røntgen og endoskopi må betales på forhånd. Utgifter til opphold og tapt arbeidsfortjeneste i uken for kåringen følger samt godkjenningsavgift på 1500kr. Dette betyr en utgift på rundt 20.000kr for å oppnå kåring i 1 eller 2 år for henholdsvis en 4 og 3 åring. NV registrerer 160 bedekninger per år. Den norske «bruksprøven» godkjennes ikke noe annet sted. Det skal ikke stort mattematisk talent til å forstå at denne dyre kampen om noen få hopper er et bedriftsøkonomisk selvmord å ta del i. Når i tillegg medlemskapet i NV koster 1000kr mens vårt medlemskap i Hannoveraner Forbundet koster 70euro dvs rundt 550kr begynner man virkelig å få perspektiver.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*