Schockemöhle tar over Flyinge

Dette innlegget ble publisert 24. desember 2011 og innholdet kan være utdatert.


En av verdens største hingsteeiere tar over det svenske stutteriet.

21. desember ble avtalen skrevet under. Den innebærer at Paul Schockemöhle tar over avlsdelen på Flyinge sammen med flere partnere. I sesongen 2012 kommer Schockemöhle til å åpne en filial på Flyinge. Sammen med partnerne kommer han til å stille fem Sverige-godkjente avlshingster til rådighet under hele avlssesongen, og hele hans program står også til rådighet for Flyinges kunder.

Ledelsen og eiere er positive til samarbeidet. Direktør, Marianne Lilja Wittbom mener at hensikten med samarbeidet er å lenke sammen to sterke varemerker. Virksomheten kommer til å drives under Flyinges varemerke og kvalitetssikring. ASVH, som representerer både eiersiden til Flyinge og oppdrettere i Sverige, mener at samarbeidet umiddelbart kan gi gode og interessante muligheter og effekter.

– Det er viktig å framholde at Paul Schockemöhle og partnere i sin virksomhet utelukkende kommer til å markedsføre hingster i Sverige som er godkjent av ASVH, sier Per Lundberg i ASVH i en pressemelding.

Karl-Henrik Heimdahl, som er avlsjef på Flyinge, sier at han hilser Paul Schockemöhle og partnere velkommen med en stor tilfredsstillelse. – Denne løsningen gjør at Flyinge gjennom samarbeid med en av verdens ledende hingsteaktører og en av verdens største oppdrettere kommer til å fortsette å spille en viktig rolle i svensk hesteavl.

Avlsjef på Flyinge, Karl-Henrik Heimdahl kommer til å være behjelpelig for PS i overgangen.

Han mener at svenske oppdrettere nå får en mye lettere tilgang til et antall selekterte og internasjonale avlshingster av høy klasse for sprang og dressur. – I og med at tilbudet virker innom det svenske systemet med hingster som er godkjent av ASVH er jeg overbevist om at dette er et samarbeid som har forutsetninger for å gjøre det lettere for svenske oppdrettere å komme over nye internasjonale blodslinjer som vil gagne utviklingen av den svenske varmblodshesten. Jeg er også overbevist om at Paul Schockemöhles forretningsside med å støtte og legge til rette for oppdretterne som har benyttet seg av hans hingstemateriell i både avkommenes foredlings- og salgsprosess kommer til å bli en ettertraktet bonus for svenske oppdrettere, fortsetter Heimdahl.

Schockemöhle selv sier at han med denne alliansen håper å kunne samle sine felles nettverk og kunder for sammen å utvikle den svenske hestenæringen og dermed skape synergieffekter for svensk avl. –  Vi akter å tilføre vår erfaring og teknisk avanserte inseminasjonsteknikk, heter det i pressemeldingen.

Det planlegges i første omgang å ha en hingstevisning på Flyinge den 17. mars for å vise fram cirka 20 hester som tilbys i sesongen 2012.

Flyinge har allerede lagt ut svar på flere spørsmål i forbindelse med denne overtakelsen:

Kommer han att ha hingstar stationerade här i Sverige?
Ja, han kommer att ha ca 4-5 hingstar stationerade på Flyinge. Dessutom kommer man att förmedla sperma från all hans hingstar i Tyskland som är eller kan bli godkända av ASVH.

Kommer Färs & Frosta Seminstation att vara öppen?
Ja, den kommer att drivas i PS regi.

Hur kommer bokningar, spermautskick och annan administration att skötas?
All administration kommer att skötas av PS personal i Sverige

Får våra avkommor gröna papper om vi använder PS hingstar?
De avkommor som föds i Sverige av ston inom ASVH kommer att få gröna papper då hingstarna kommer att vara godkända för Svensk avel.

Vad händer med Flyinges personal?
Förhandlingar pågår med Unionen om i vilka fall den av Flyinge uppsagda personalen kan ha förtur till de tjänster som PS kan komma att behöva anställa.

Vad händer med Flyinges egna ston, föl och unghästar?
Några av dem går in i utbildningen och några av dem kommer att gå ut till försäljning.

Varför måste en tysk komma till Sverige och driva verksamhet? Varför ingen Svensk?
Vi har varit i kontakt med flera olika företag och privatpersoner som har varit intresserade av att driva avelsverksamheten vidare, men av olika skäl har inga slutförhandlingar kunnat göras.

Kommer det att bli någon hingstvisning?
Ja, på Flyinge Kungsgård den 17 mars

Kommer det att bli dyrare att skicka sina ston för seminering eller att beställa sperma?
PS kommer att hålla en egen prislista, och kommer att hålla ett marknadsmässigt pris på sina tjänster. I vissa fall kan hingstavgifterna tänkas bli något billigare än tidigare.

Vilken seminveterinär kommer att finnas tillgänglig? Kommer Ghesa tillbaka?
PS kommer att hålla egen seminveterinär. Gesa Stuhtmann som arbetade på Flyinge 2011 kommer inte att finnas tillgänglig 2012.

Kommer Lufti Kolgjini att ha verksamhet på Flyinge också?
Förhandlingar kommer att ske huruvida Kolgjini skulle kunna driva verksamhet i form av infrysning av sperma från travhingstar under vintersäsongen.

Kommer det bara att vara hopphingstar?
Nej, det kommer att vara både hopp och dressyrhingstar i programmet

Kommer det att erbjudas någon avelsrådgivning?
PS personal på seminstationen kommer att kunna hjälpa till med avelsrådgivning. Under en inkörselperiod i början av säsongen kommer även Karl-Henrik Heimdahl att finnas tillgänglig för rådgivning.

Vad kommer att hända med Karl-Henrik Heimdahl?
Karl-Henrik kommer att under några månader jobba kvar på flyinge, och under den tiden hjälpa PS att få sin organisation på plats, samt var behjälplig i kontakter med svenska uppfödare och svenska myndigheter

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*