Klonen til avlstjeneste

Dette innlegget ble publisert 21. desember 2011 og innholdet kan være utdatert.
Thomas Velin på en av Quidam de Revels mange kårede sønner, Godsend du Reverdy. Velins far eier selv Quidam de Revel, som Thomas red i mange år.

Quidam de Revels klone er klar til avlstjeneste i Belgia.

Den franske hingsten Quidam de Revel er blitt en avlslegende, og nå skriver belgiske og hollandske nyhetsportaler at klonen skal stå til avlstjeneste hos Joris De Brabander i Belgia under navnet Quidam de Revel II (CL).  De Brabander eier også Quidam de Revels sønner Nabab de Rêve og sønnesønnen og VM-vinner Vigo d’Arsouilles. Også via Zangersheide skal hingsten være tilgjengelig via frisk sæd, som har flere kloner i hingstestallen.

Klonen er født i 2005. Originalen fyller snart 30 år og ble selv nr 4 i OL individuelt og tok lagbronse i 1992 med Herve Godignon. Han har  i flere år vært helt i toppen som en av verdens mest betydningsfulle farshingster i sprangavlen med avkom som Naba de Rêve, Guidam, Quantum og Verdi for å nevne noen.

Selskapet som klonet Quidam de Revel II (CL) skal også klone den avdøde Oki Doki, som var i verdenstoppen med hollandske Albert Zoer før den døde i juli 2010.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*