Tilbake på konkurransebanen

Royal Olymp har debutert i konkurranse på norsk jord.


Avlshingsten Royal Olymp har hatt sin konkurransedebut i Norge – drøyt fem år etter han ble skadet.

Royal Olymp (e. Rohdiamant/Florestan I) ble skadet i 2006, og det var ifølge eier Lillian Strand ikke mange som trodde at hingsten igjen kunne delta i konkurranser. Men denne helgen startet han altså sitt første dressurstevne på norsk jord. Med rytter Siv Krog Morberg deltok ekvipasjen i MB:1 lørdag og MB:2 søndag under landsstevnet til Grenland Ryttersportsklubb.

Resultatet var også godt – i MB:1 ble det en andreplass blant de 21 startende. Dommerne Hedda Abel og Gunn Skovholt belønnet ekvipasjen med 66,471 prosentpoeng. Vinner ble Annikken Hals med den 11-årige holsteineren Chopin VI, mens en annen kåret hingst også stilte til start i klassen, nemlig Cicero van T&L (e. Equest Carnute/Heartbreaker) som er kåret i Norsk Varmblod. Med rytter Ellen Thorstensen fikk ekvipasjen et resultat på 58,824 %.

Søndag klatret Morberg og Royal Olymp helt til topps på resultatlisten i MB:2 med 68,382 % blant de 17 startende.

Royal Olymp var den mest brukte hingsten under fjorårets sesong, og er ifølge Bråten Gård også mest brukt i år med 31 hopper.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar