Løshoppingen vel overstått

Dette innlegget ble publisert 5. november 2011 og innholdet kan være utdatert.
Katalog nummer 18 Cascadello (e. Casall/Clearway/I Love You N.Y.) hoppet med enorm kapasitet.


Unghingstene løshoppet i Holstenhallen i Neumünster fredag. 

74 hingster var kommet gjennom nåløyet og skulle fremvises for den tyske kåringskommisjonen i Holsteinerforbundet den 4. november. Av disse møtte det  i underkant av 70 stykker, og flere utmerket seg med gode prestasjoner.

Katalog nummer 4, Calido-Blue (e. Calido I/Quidams Rubin/Carthago).

Mange vakte stor begeistring og applaus fra publikum. Katalog nummer fire, Calido-Blue (e. Calido I/Quidams Rubin/Carthago), hoppet støttene ut og imponerte med sin store kapasitet.  Nummer 18, Cascadello (e. Casall/Clearway/I Love You N.Y.) fikk for alvor liv i publikum – en meget forsiktig hest som hoppet med stor kapasitet. Casall var for øvrig representert med hele seks sønner under kåringen.

Katalog nummer 49, Cositino (e. Cosido/Libertino I/Tin Rocco).

Også nummer 49, fuksen Cositino (e. Cosido/Libertino I/Tin Rocco) fikk praten til å gå på tribunene. Den var noe uheldig og ble litt engstelig underveis i sin løshopping, men tok seg fint inn igjen og avsluttet med et strålende resultat.

Katalog nummer 57, Henzo, etter Hermes d'Authieux AA/Carthago/Literat.

Også nummer 57, Henzo, en skimmel etter Hermes d’Authieux AA/Carthago/Literat er en av favorittene til å nå høyt opp i premieringen lørdag. Den siste hesten i ringen var katalog nummer 74, Singini e. Singulord Joter Aus/Canturano/Acord II som gav en verdig avslutning til årets løshopping i Neumünster med sin fine teknikk og gode kapasitet.

Katalog nummer 74, Singini e. Singulord Joter Aus/Canturano/Acord II.

Hingsteeiere og oppdrettere Per Martens og Turid Hammer har vært tilstede ved kåringen i Neumünster i flerfoldige år, og mente at årets kolleksjon ikke var av de beste de har sett. Martens påpekte at det var mange svakheter ved fundamentet på hestene, og at bevegelsene var noe skuffende. Hammer synes hestene typemessig var av varierende kvalitet, men begge påpekte at det var flere av hingstene som utmerket seg med svært god løshopping lørdag, og trakk fram nummer 57, Henzo (e. Hermes d’Authieux/Carthago/Literat) som en av sine favoritter.

Lørdag skal hingstene kåres før det kåres premiehingster og vinner. Deretter er det klart for auksjonen hvor både kårede og ukårede hingster skifter eiere.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*