€800.000 for Tight Junction

Tight Junction e. Tailormade Temptation/Sandro Hit oppnådde 800.000 euro på auksjonen i Vechta. Det er svensk rekord.

Helbroren til norskeide Stigma ble solgt til USA på hingsteauksjonen i Vechta.

Hingsten Tight Junction (e. Tailormade Temptation/Sandro Hit/Master) ble kåret, men fikk ikke premie fordi den er kåret i ASVH. Likevel var det den som stjal oppmerksomheten, og som ble dyreste hest på auksjonen. Det førte til svensk prisrekord på en utenlandsk auksjon for en svenskfødt, svenskregistrert og svenskeid hingst.

Fløyhingsten etter Fürst Romancier/Sir Donnerhall I/Don Schufro gikk for øvrig til 750.000 euro, mens den dyreste spranghingsten på auksjonen gikk for 65.000 euro, en hingst etter Calido/Contendro I/Ramiro (video).

Tidningen Ridsport melder at den amerikanske kjøperen, Jamie White, kommer til å sette hingsten til Lena Nyström og Pernilla Ström på hingstestasjonen Böckmann i Tyskland for videre utdanning og utvikling.

Helsøster til Tight Junction, Stigma, som er i norske hender.

Tight Junction er i slekt med Synovia som har gått unghest-VM for Sverige to ganger. Mormoren, Savoia, har også produsert prestasonshester, mens moren Sigma kvalifiserte seg til finalen i Breeders som 4-åring. Sigma er også mor til Stigma, fjorårets dressurbetonte hoppeføll i Dansk Varmblod som ble solgt til norske Hanne Hertzberg på Eliteføllauksjonen.

Det tok to år før Hästak fikk godkjent Tailormade Temptation for sædimport. Derfor kom Tight Junction til som livmorimport, mens helsøsteren Stigma ble registrert i Dansk Varmblod.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar