Slutt for Flyinge?

Dette innlegget ble publisert 22. oktober 2011 og innholdet kan være utdatert.


Det spøker det nå for stutterivirksomheten på Flyinge – som feirer sitt 350-årsjubileum i år.

Ifølge Tidningen Ridsports kilder har stutterivirksomheten på Flyinge fått et ultimatum fra sin eier, Flyingestiftelsen. – Finn en ekstern entreprenør for avlsvirksomheten eller legg ned innen to uker!

Styret har ifølge kilder gitt leder Marianne Lilja Wittbom og ledergruppen i oppgave å finne noen andre som kan drive hingstestasjonen, hoppevirksomhten, semin- og EU-stasjonen videre i Flyinges lokaler.

De samme kildene forteller også at bakgrunnen er at ATG via Hästnäringens Nationelle Stiftelse ikke er interessert i å støtte en avlsvirksomhet på Flyinge og at de reduserte bevilgningene til Sveriges Landbruksuniversitet (SLU) også får konsekvenser for Flyinge. Styret skal ikke ha vært enige i sin beslutning, men den korte tiden er ikke noe annet enn et ultimatum, skriver Ridsport på sine nettsider.

Flyinge klarte i år å øke sin markedsandel og å få opp sine bedekningssiffer i et marked som i år minsket med nesten 17 prosent i år. – Vi har lenge arbeidet for å sterke avlssektoren, den korte tidsfristen for å finne en løsning er en overraskelse, uttaler Lilja Wittbom til Ridsport.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*