Seier til Petunia

Petunia og rytter Siv Morberg (foto: Ridehesten-norge.no).

Den norskoppdrettede hoppen vant Vanpee MA Kür under Kingsland Oslo Horse Show.

Mary Best Granly har oppdrettet den 14 år gamle hoppen etter Briar/Astrix. Mandag gikk Petunia til topps med rytter Siv Morberg, da de vant Vanpee MA Kür med 67,792 %. Hesten eies av Rebecca og Einar Ballestad-Mender som selv konkurrerte hoppen før Morberg overtok henne for to år siden. Ekvipasjen ble også nylig nummer tre i Hallmesterskapet i St. Georges.

Moren, Idé (e. Astrix) har avlet mange gode avkom. Blant annet har Petunia en helbror, Berlioz, som ble beste 3-års på svenske Bruksprovet og kjøpt av Jan Brink og Minna Telde, forteller Rebecca til Avlshest.no. Berlioz vant 5-årschampionatet i Falsterbo 2001, og ble også ridd av Telde i Unghest-VM. – En av de beste, uttalte Jan Brink etter seieren i Falsterbo og mente at han kunne gå langt. Telde berømmet Berlioz’ gode hode og temperament. Siden har Berlioz gått 140 cm-klasser i sprang.

Echina (e. Briar/Astrix) som føll i 2009.
Med årets føll etter Idé, en helbror til Petunia, Gentian (e. Briar).

Flere av søsknene har også markert seg i sprangdisiplinen. Petunias halvbror, Timotei (e. Robin Z) ble solgt til Helena Lundbäck og konkurreres av hennes samboer Roberto Christofoletti som nylig ble italiensk mester. Øivind Ødemotland har en helsøster av Petunia på to år som heter Echina, og i år kom det en helbror, nemlig Gentian.

Moren, Idé, gir føll som preges veldig av faren, forklarer Rebecca og legger til at hoppen ble kjøpt av Mary Best Granly med Berlioz ved foten mens hun var drektig med Petunia.

Alle hestene til Mary Best Granly har for øvrig plantenavn og hun følger hollenderne med bokstaver i og med at hun selv er hollandsk.

Hollenderne følger alfabetet og navnene til alle hestene i en årgang begynner på samme bokstav, slik at man lett kan orientere seg i hvilken årgang hestene er fra.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar