Full uttelling

Dette innlegget ble publisert 10. oktober 2011 og innholdet kan være utdatert.
Carotino L tok en overlegen seier i 4-årstesten.

I august red Silje Ludvigsen egenoppdrettede Carotino L til seier i 4-årschampionatet. I helgen ble det seier i 4-årstesten.

Oppdretter, eier og rytter - Silje Ludvigsen.

Da Norsk Varmblod region 2 arrangerte 4-årstester på Drøbak Ridesenter 8. – 9. oktober var det sju hester som møtte opp, og av disse var fire norskfødte. Det ble en overlegen seier til Carotino L, en vallak etter Corratus/Cornetto/Saskibard II som er oppdrettet av familien Alsgaard Ludvigsen. Silje Ludvigsen var altså oppdretter, eier og rytter på hesten. De dro for øvrig også i land seieren i årets 4-årschampionat på Linnesvollen.

Vallaken fikk mye skryt for sitt eksteriør, som ble belønnet med 9 i helhet. Dommerne mente at dette var elegant hest av særdeles god type. Han har et pent hode, en velmarkert manke og med et velformet kryss. Han er noe muskelfattig i overlinjen og inntået fremme. Galoppen er romslig og smidig. – En elegant spranghest med særdeles god galopp, var dommernes betegnelse.  Karakterne som ble gitt var 9 – 8,5 – 7,5 – 8 – 8 – 9 – 9.

Dressurindeksen ble 7,9 og totalen på 8,34. Dette beregnet ut fra 8 i skritt, 7,5 i trav, 8 i galopp og ridbarhet. For sprangprøven ble vallaken gitt 9 i teknikk, kapasitet og galopp, mens testrytter ga hele 9,5 ridbarhet og kommenterte at den trekker godt mot hinderne. Sprangindeksen ble dermed 9,2 og totalt på 9,12. Carotino L oppnådde dermed kvalitetsklasse I i både sprang og for gangarter.

Fire av de sju fireåringene oppnådde kvalitetsklasse I. Testrytter Jane Svanekjær kommenterte også at 4-åringene var av høy kvalitet og godt forberedte for oppgavene.

Tobajo Pic A Roze (e. Tobajo Picez/Peter Pan).
Tobajo Pic A Roze.

Nest best sprangindeks fikk Tobajo Pic A Roze, en vallak etter den norskoppdrettede hingsten Tobajo Picez, med Peter Pan og Chronos på morssiden. Oppdretter og eier er Halvard Bakke Johnsen. Også denne oppnådde kvalitetsklasse I i både sprang- og gangartsprøven.

Eksteriørmessig ble den betegnet som harmonisk, passe stor av god type med et pent hode, en noe kort nakke og en god overlinje. Den har gode ledd, vinkler og høver. Skrittet er smidig, travet er også smidig og med god skulderfrihet. Galoppen er smidig og velbalansert. – En smidig hest med oppoverbakketendenser, var beskrivelsen fra dommerne. Karakterene var 8 -8 – 8 – 7,5 – 7,5- 8 – 8.

I gangartsprøven ble det gitt 7,5 i skritt, 8 for trav, 8,5 for galopp og ridbarhet. Travet var taktmessig og galoppen hadde god bæring. Dette ga en gangartsindeks på 8,2 og en total på 8,12. For sprangprøven ble det gitt 9 i teknikk, 8,5 i kapasitet og galopp, mens også denne hesten ble gitt 9,5 i ridbarhet. – En hest med smidig teknikk, stor kapasitet, regulerbar galopp og som er svært ridbar, var kommentaren fra testrytter. Med dette endte Tobajo Piz A Roze opp med en sprangindeks på 9 og en total på 8,6.

Massarette e. Massimo/Gracio.

 

Eier Tormod Bakke Johnsen.

Massarette er en nederlandsk NRPS-hoppe etter Massimo/Gracio/Akteur som eies av Tobajo Sporthorses. Den skimle hoppen fikk en eksteriørindeks på 8. Dette baserte seg på 8 på type, 8 for kropp, 7,5 for bein, 7i skritt, 8 i trav, 8,5 i galopp og 8 i helhet. – En velreist, moderne hoppe, mente dommerne.

For gangartsprøven ble det delt ut 7 i skritt, 7,5 i trav og 8 i galopp og ridbarhet – med kommentarene om at hun var litt spent i skritt, travet er romslig, men mangler bæring. Gangartsindeksen ble dermed 7,7 og 7,82 totalt.

For sprangprøven ble det gitt 8,5 i teknikk, 9 i kapasitet, 8 i galopp og 9 i ridbarhet. – En hest med stor galopp og som er lett ridbar, men ønskes mer regularbar i galoppen, kommenterte testrytter. Sprangindeksen ble dermed 8,7 og totalt 8,42 og kvalitetsklasse I.

Wasabi HH Z e. Winningmood/Pablo van Berkenbroek.

 

Wasabi og eier Silje Marie Hagren.

Den fjerde og siste hesten som oppnådde kvalitetsklasse I var den belgiskfødte hoppen Wasabi HH Z, etter Winningmood med Pablo van Berkenbroek og Kebah xx på morssiden. Hun eies av Silje Marie Hagren. Om denne sa dommerne at det var en passe stor hest av god type, med en kort hals, en lang og skrå skulder, en god overlinje og et muskuløst, litt hellende kryss. Beinene er velstilte, men noe spe. Galoppen er smidig og med god bæring. – En harmonisk hoppe med god galopp, sa dommerne. Dette ga karakterene 8- 8 – 7,5 – 8 – 6,5 – 8 og 8.

I gangartsprøven ble det gitt 8 i skritt, 7 i trav, 7,5 i galopp og 8 i ridbarhet. Gangartsindeksen ble 7,7 og 7,82 totalt. I sprang ble det gikk 8,5 i teknikk og kapasitet, men det ble 8 i galopp og 9 i ridbarhet. Kommentaren var at hesten hadde en rask reaksjon og retter seg fint. Den hopper seg ut av problemer og har en smidig galopp. Hesten er regulerbar, men det ønskes mer smidighet, var kommentarene fra Svanekjær. Dermed ble det kvalitetsklasse I i sprang for Wasabi HH Z.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*