Forbesiktigelse i Drøbak

Dette innlegget ble publisert 8. oktober 2011 og innholdet kan være utdatert.


For første gang arrangerte Norsk Varmblod en forbesiktigelse for 2-årige hingster med løshopping.

Wake Up Toftøje (e. Benetton Dream/Weltjunge).

Region 2 i Norsk Varmblod arrangerer denne helgen forbesiktigelse av hingster og 3- og 4-årstester på Drøbak Ridesenter. Det er første gang det arrangeres en egen forbesiktigelse for 2-årige hingster som ønsker veiledning til eventuell kåringsdeltakelse i 2012. Leder av kåringskommisjonen, Cecilie Kilde, dømte hingstene sammen med Cecilia Wallin og Jens Søgaard (DK). Kilde presiserte at dette kun var en rådgivende bedømmelse basert på hva dommerne ser akkurat der og da, og at hestene i denne alderen forandrer seg mye på kort tid. Eierne er selvsagt velkomne til å stille hingsten til kåring igjen, fortalte Kilde til publikum, og presiserte at dommerne da vil se på hestene med nye øyne.

To hingster ble vist fram – en i hver disiplin. Wake Up Toftøje e. Benetton Dream/Weltjunge/Andiamo er oppdrettet av Stutteri Toftøje i Danmark, og eies av Ida Rambjør. Den sorte dressurhingsten ble beskrevet som en hest av ganske god type, med et pent hode. Den er godt muskelsatt og med et godt kryss. Manken er noe umarkert, og den har litt rette forbein. Travet ble besrkevet som taktmessig, mens galoppen har god bæring, men dommerne savnet at den kom mer opp og frem. Hingsten ble ikke anbefalt videre til kåring. Wake Up Toftøje fikk 7 i kropp og type, 6 – 7 – 7 og 7 i bein, 7,5 i skritt, 7 i trav, 7,5 i galopp og 7,5 i helhet.

Knut Erik Halvorsen har oppdrettet og eier Ferdinand, en hingst etter svenske Hip Hop og med Tobajo Picez og Armstrong på morssiden. Hingsten er født i Norge, men registrert i Dansk Varmblod. Om denne sa dommerne at den var passe høystilt, men med noe snaue rammer. Den har en middels lang hals, et velformet kryss og noe rette frambein. Skrittet er uengasjert, mens travet er taktmessig. I galopp mangler den bydning. Karakterne for dagen ble 8 for type, 8 for kropp, 6 – 7 – 6,5 og 6,5 i bein, 7 i skritt, 7 i trav, 6,5 i galopp og en helhet på 7,5. I løshopping fikk hesten 6,5 i teknikk og kapasitet, mens det ble 7 i spranggalopp og 6,5 i temperament. Heller ikke denne hingsten ble anbefalt videre til kåring basert på hva dommerne så denne dagen.

Ferdinand (e. Hip Hop/Tobajo PIcez).

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*