Feil og stil under KOHS

Dette innlegget ble publisert 15. oktober 2011 og innholdet kan være utdatert.
God stemning i dommerpanelet.
Malin B. Hansen gikk seirende ut av konkurransen.


Malin B. Hansen gikk seirende ut av den VM-inspirerte klassen fredag kveld, hvor fire unge ryttere startet hverandres hester. Hun fikk dermed ta med seg en ny sprangsal hjem.

Et dommerpanel bestående av Edwina Alexander, William Funnell, Michael Kolind og stilrytteren Rolf-Göran Bengtsson vurderte ekvipasjene fortløpende på kriteriene balanse/rytme/tempo, følelse/korrekthet og sits. Stilkarakterene ble deretter lagt sammen med feilpoeng, og rytterne ble rangert etter lavest poengsum. Samtlige ryttere red samtlige hester, og fikk kun 3 minutter til å gjøre seg kjent med hver av dem før de måtte ut på banen – hvilket også er tilfellet i en VM-finale.

Vinneren Malin B. Hansen hadde med seg Cointreau (e. Contendro/Carbid), Victoria Gulliksen/Billy Owen (e. Animo), Johan Sebastian Gulliksen/Bodyguard (e. Quite Hopeful/Laneriesse) og årets ‘wild card’, den mindre rutinerte Kenneth Järberg med Caragena (e. Cardento/Magini). Ekvipasjene ble også rangert i nevnte rekkefølge i forhold til poengfordeling.

Johan Sebastian Gulliksen har en stor framtid, mener dommerpanelet.

Victoria Gulliksen ble slått med kun 1 poeng, hvilket skyldtes et riv Edwina Alexander mente var unødvendig. Det skal for øvrig nevnes at hun har ridd og startet lillebrors Bodyguard i flere sesonger før lillebroren tok over hesten, og derfor var noe mer forberedt enn resten av feltet.

Konkurransen fremsto som kanskje spesielt lærerik for den mindre rutinerte Järberg som i motsetning til de andre kun har forholdt seg til én hest til daglig, og yngstemann Gulliksen, som for anledningen fylte 15 år samme dag, og var sporty nok til å stille opp i feltet med sine eldre konkurrenter. En stadig mer lattermild Edwina Alexander kommenterte at han kanskje kunne lage knute på tøylene, ettersom dette – sammen med for lange stigbøyler – var blant de få tingene som felte den unge rytteren på stilpoengene. Som sagt ,så gjort, og Gulliksen stilte med tøyleknute på storesøsters Billy Owen i sin siste gjennomridning – til publikum og dommerpanelets glede.

– Du har en stor fremtid, understreket Alexander overfor den unge rytteren i oppsummeringen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*