Sadelkåring i Sarpsborg

Winning Star e. Winningmood/Jimtown oppnådde dagens høyeste resultat da den var inne til 1-dagsavprøvning.

Det ble utdelt høye karakterer til de unge spranghoppene da Dansk Varmblod var på plass på Fredriksborg i helgen.

Etter eksteriørkåringen var vel overstått, var det klart for sadelkåring av hoppene på Fredriksborg Hestesportsenter i Sarpsborg. Særlig var kvaliteten på de sprangbetonte unghoppene høy, og dommere og publikum fikk se svært god løshopping. Testrytter på hoppene under rideprøven var Ole Hummelshøj, mens Poul Graugaard og Ole From Christensen var dommere fra Dansk Varmblod.

Sprang
3-årshoppen Lauren e. Livello/Cento er oppdrettet og eies av Dag Ove Kingsrød. Den skimle hoppen ble betegnet som en ganske edel og feminin hoppe med et deilig uttrykk og et godt salleie. Dommerne mente at den har en særdeles god og velbalansert galopp og ga den 9 i både teknikk og kapasitet, og hoppen oppnådde DH ettersom den ikke viste rideprøve.

Cherie Z e. Check In/Calato.

Dag Ove Kingsrød har også oppdrettet og eier kat. nr. 259 Cherie Z e. Check In/Calato. – En passende edel, harmonisk hoppe med særdeles smidig overlinje. Den hopper helt fantastisk med et særdeles stort overblikk, mot og teknikk, sa Ole From Christensen om 3-åringen. Hesten ble belønnet med 9 i teknikk og 9,5 i kapasitet. Testrytteren ga 8,5 i spranggalopp. Dommerne kunne imidlertid ønsket seg at hoppen var mer forberedt ridemessig.

RR For Spirit JC (e. For Pleasure/Royal Z II).

Best i holdet for de 4-årige og eldre spranghoppene ble RR For Spirit JC e. For Pleasure/Royal Z II som er oppdrettet og eies av Unn Reierstad. Dommerne syntes hoppen var passende stor og hadde en særdeles god galopp og en smidig overlinje. De belønnet henne med 8,5 i teknikk og 9 i kapasitet.

Endagsavprøvning sprang
Kat. nr. 264 Winning Star e. Winningmood/Jimtown ble i 2010 kåret i DH og var inne til endagsavprøvning. Hun fikk dagens høyeste resultat. Den 5-årige hoppen fikk 8,5 i teknikk og 9,5 i kapasitet. Testrytteren ga 9 i ridbarhet og 8,5 i spranggalopp. – Dette er en hest vi kommer til å se på de store sprangbaner, spådde Ole From Christensen om Knut Erik Halvorsens oppdrett som fikk RDH.

Flying Hit (e. Sandro Hit/A-Dur) og rytter Ida Thorstensen.

Dressur
Knut Erik Halvorsen oppnådde også RDH på sin 3-årige dressurhoppe Flying Hit e. Sandro Hit/A-Dur/Weinbrand som ble omtalt som en hest med særdeles god bevegelse i galopp. Dommerne ønsket seg mer bæring i trav, men tror det kan ha noe med alderen og styrken å gjøre. Det ble også kommentert at ridbarheten kunne også være bedre, men dommerne tror at dette kan bli en fin hest.

De to eldre dressurhoppene avleverte også gode rideprøver, men ble plassert i forregisteret på grunn av problemer med manglende opplysninger om stamtavlen. Kat. nr. 268 Caipirinia vil bli eksempelvis få RDH om man kan dokumentere fullstendig avstamning.

Alt i alt syntes Ole From Christensen og Poul Graugaard at det var gledelig at alle bestod sin rideprøve, og at hestene var godt forberedt.

SADELKÅRING SPRANG

3-årshopper

 • Kat. nr. 257 Nancy e. Aurelio I/Concorde/Zortin – RDH
 • Kat. nr. 258 Balouba Z e. Balougran Z/Centurion Monfort/Daimler – RDS
 • Kat. nr. 259 Cherie Z e. Check In/Calato/Laredo – RDH
 • Kat. nr. 261 Lauren e. Livello/Cento/Sandro – DH

4-års og eldre

 • Kat. nr. 262 RR For Spirit JC  e. For Pleasure/Royal Z II/Grandis – RDH
 • Kat. nr. 263 Cortina e. Leuthen I/Troll/Iran – RDH
Endagsavprøvning
 • Kat. nr. 264 Winning Star e. Winningmood van de’Arenberg/Jimtown/Concorde – RDH

SADELKÅRING DRESSUR

3-årshopper

 • Kat. nr. 265 Flying Hit e. Sandro Hit/A-Dur/Weinbrand – RDH
 • Kat. nr. 266 JJ Surferosa e. Swarovski/Davignon I/Mago xx – RDS

4-års og eldre

 • Kat. nr. 267 Alcherie e. Aurelio/Artist/Animo – ROR (F3)
 • Kat. nr. 268 Caipirinia – ukjent avstamning – ROR (F1)

 

 

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. RR For Spirit JC fløy under DV-hoppekåring – resultater | RR Reierstad Ridehest
 2. 3 hopper RDH kåret | Johnsten.no

Legg inn en kommentar