Hoppeeierforening i Sverige

Etter flere initiativ de siste årene har nå en del oppdrettere gått sammen og stiftet «Stoägarföreningen» i Sverige.

Annica Juhnell-Bengtsson er leder i interimstyret i den nystiftede foreningen som har base rundt Kalmar og Öland. De har ambisiøse mål. – Vi har laget foreningen for å øke samarbeidet mellom hoppeeierne og andre aktører, som seminstasjoner, hingsteholdere og veterinærer, forteller Annica til Tidningen Ridsport.

– Alle har vi målet om å få et bra avkom og om vi forbedrer samarbeidet mellom partene blir det lettere, og så vil vi vite hva vi får for pengene våre. En bærende tanke for den nye hoppeeierforeningen er ikke å konkurrere med øvrige foreninger som ASVH og regionale avlsforeninger. Det er imidlertid varmblodsavl som gjelder, og hoppeeierforeningen har samme avlsmål som ASVH.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar