Eksteriørkåring i Dansk Varmblod


Lørdag 17.september var det klart for dansk hoppekåring på Fredriksborg Hestesportsenter i Sarpsborg. 12 hopper møtte til eksteriørkåring.

Det er tredje året på rad at flere initiativtakere har satt i gang en privat dansk hoppekåring i regi av Dansk Varmblod. De to første årene ble arrangementet holdt på Tune Trav og Ridesenter, men i år hadde arrangørene flyttet seg noen kilometer nærmere svenskegrensen og inntatt hestesportsenteret Fredriksborg. Dommere fra Dansk Varmblod var som de to foregående årene Poul Graugaard og Ole From Christensen.

Den første halvdelen av dagen gikk med til eksteriørbedømmelse, hvor også noen av hoppene ble løshoppet. Nytt av året var det at man i år kunne ta med seg 2-årshopper for en bedømmelse. Disse kåres ikke på lik linje med de eldre hoppene, men til forskjell fra eksempelvis Norsk Varmblod blir de sprangbetonte 2-årshoppene løshoppet.

Højvangs Cappuccino (e. BH Hotline/Limelight/Højvangs Lukas).
Wakita (BH Future Cup/Warkant).

3-års
Én treårshoppe møtte opp, og hun var av dressurbetont avstamning. Den danskoppdrettede Højvangs Cappuccino (e. BH Hotline/Limelight/Højvangs Lukas) falt i god smak hos dommerne, som gav hoppen mye skryt for travet, som de mente var særdeles godt. Med 8 i helhet ble det kåring i hovedstamboken for Kristin Holms hoppe.

4-års og eldre
Tre hopper møtte for sin eksteriørbedømmelse i klassen for 4 år og eldre av dressurbetont avstamning. Kat. nr. 275 Wakita (e. BH Future Cup/Warkant/Consul) er oppdrettet av Blue Hors i Danmark, og eies nå av Eli Gjørven. Hoppen ble beskrevet som høystilt og storrammet. Dommerne ønsket seg noe mer feminint uttrykk og påpekte at fundamentet ikke var helt korrekt, men trakk frem at hesten ble plassert i Breeders for 5-åringer, og ga henne ellers 9 i skritt, 8 trav og 8 i galopp – det ga RDH-status for Wakita.

Jerez (Cantus/Mowgli)

 

Minerva Enshøj (e. Michellino/Furore).

For de sprangbetonte hoppene fra 4 år og eldre, var det katalognummer 273 som ble satt fremst. Dommerne syntes den tyskoppdrettede 17 år gamle hoppen Jerez (e. Cantus/Mowgli/Moltke I) holdt seg helt fantastisk godt, og er av en moderne type. Den har et feminint preg og en meget velbalansert galopp. Med erfaring fra 140-klasser oppnådde Knut Erik Halvorsens hoppe RDH-kåring.

Blant hestene som stod oppført i klassen for 4-årige og eldre hopper som skulle løshoppes var det kat.nr. 270, Minerva Enshøj (e. Michellino/Furore/Fleuret) som oppnådde kåring i DH. – En ganske uttrykksfull hoppe med et stort salleie, en smidig overlinje og tre særdeles gode gangarter med karakteren åtte i alle. I sprang fikk hoppen 7 i teknikk og 6,5 i kapasitet. Hoppen er oppdrettet i Danmark, og eies nå av familien Næss fra Kongsberg.

2-årshopper

Cornoba Cocles Z (e. Cornet Obolensky/Centurion Montfort).

Kat. nr. 282, Cornoba Cocles Z (e. Cornet Obolensky/Centurion Montfort/Daimler) er oppdrettet av Julie Hagen-Aaberg og eies av Bitten Aaberg. Den skimle hoppen løshoppet, hvor hun ble belønnet med 8 i teknikk og 7,5 i kapasitet. – Det er en ganske stor, feminin og edel hoppe av særdeles god type. Hoppen har en velbalansert galopp, sa Graugaard og påpekte at hesten er litt handikappet fordi den kun har et øye. Likevel viste hun stor tillit til løshoppingen og hopper med god teknikk, forklarte han og påpekte videre at hun har en stor kapasitet som inntil videre er litt preget av at hun ikke kan se til begge sider.

JJ Lathea (e. Louis Vuitton/BH Romanov).

To dressurbetonte 2-årshopper viste seg for dommere og publikum, som begge var noe preget av situasjonen og sin uerfarenhet.

Om kat. nr. 281 JJ Lathea (e. Louis Vuitton/BH Romanov/Campari M) hadde dommerne følgende å si:  – Det er en betydelig 2-årshoppe med god harmoni i kroppen. Den har en passende størrelse, er storrammet og er av særdeles god type. Hun har en meget rommelig, taktfast og energisk skrittbevegelse som hun har fått 9 på, fortalte Graugaard. For trav og galopp ble det gitt 7 og hoppen som er oppdrettet og eies av JJ Horses endte på 8 i helhet.

Estobar's Athena (e. Estobar/Travell).

Kat. nr. 280 var Estobar’s Athena (e. Estobar/Travell/Hockey). Hun er oppdrettet og eies av Dagfinn Eriksen Arteid fra Kløfta. –  En uttrykksfull hoppe av særdeles god type. Den er litt kort i overlinjen, men deilig høystilt og moderne i typen. Hun har et taktfast skritt, en særdeles god trav, men det kniper litt med energi og rommelighet i galoppen utfra det vi har sett i dag, sa Graugaard om hoppen som endte på 8 i helhet.

Bildegallerier og sak fra sadelkåringen kommer. 

EKSTERIØRKÅRING

Kat. nr. 271 Højvangs Cappuccino (e. BH Hotline/Limelight/Højvangs Lukas) – DH
Kat. nr. 275 Wakita (e. BH Future Cup/Warkant/Consul) –  RDH
Kat. nr. 279 JJ Romania (e. BH Romanov/Campari M/Fantastique) – RDS
Kat. nr. 272 Bailey (e. Bernstein/Heslegårds Louis/Mon-Ami) – RDS
Kat. nr. 273 Jerez (e. Cantus/Mowgli/Moltke I) – RDH
Kat. nr. 274 S.E. Chloé (e. Crelido/Corland/Lavallo) DH
Kat. nr. 276 Ultimate Seduction D’10 (e. Oberon/Fleuri du Manoi/Printanier – RDS
Kat. nr. 270 Minerva Enshøj (e. Michellino/Furore/Fleuret) – DH
Kat. nr. 269 Cindi (e. Churchill/Calimero/Meteor xx) – RDS

2-årsskue
Kat. nr. 282 Cornoba Cocles Z (e. Cornet Obolensky/Centurion Montfort/Daimler) – 8 i helhet
Kat. nr. 280 Estobar’s Athena (e. Estobar/Travell/Hockey) – 8 i helhet
Kat. nr. 281 JJ Lathea (e. Louis Vuitton/BH Romanov/Campari M) – 8 i helhet

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. RR For Spirit JC fløy under DV-hoppekåring – resultater | RR Reierstad Ridehest
  2. 3 hopper RDH kåret | Johnsten.no

Legg inn en kommentar