Bedekningstall 2011

DV-hingsten Heart-Ache hadde 28 bedekninger hos JJ Horses sesongen 2011.

JJ Horses har offentliggjort sine tall for bedekningssesongen 2011, hvor særlig én hingst har markert seg på listen i år.

Tallene omfatter inseminerte hopper med stasjonshingstene, i tillegg til importhingster og sædformidling. JJ Horses opplyser at de i år har levert sæd til 122 ridehesthopper fra 34 forskjellige hingster i inn- og utland. Det er en økning fra rekordåret i fjor, hvor de opplyste at 100 ridehesthopper hadde blitt inseminert.

De skriver på sin nettside at de merker seg en stor spredning i hingstevalg, og at flere norske oppdrettere velger å registrere i avlsforbund utenfor Norge. – Denne trenden ser vi ikke minst i forbindelse med årets Føllfestival, der over halvparten av føllene er registrert i utenlandske forbund, skriver JJ Horses.

De ønsker som avlstasjon å bidra til at oppdrettere i Norge skal ha valgmuligheter – både for hingstevalg og registreringsmessig. – Disse mulighetene ser vi nå at våre kunder benytter seg av i rikt monn.

Hingsten som har markert seg tydelig i år, er den danskoppdrettede Heart-Ache BS (e. Heartbeat/Candillo), som i år står med 28 bedekninger – tre flere enn i 2010. Hingsten eies av Stald Cajus, og dette er hans andre sesong i Norge. På andreplass finner vi Blue Hors Zack, som er oppført med 15 bedekninger. Favorit Ask (e. Diamant de Semilly/Darco) fikk ni bedekninger hos JJ Horses, mens JJ RayBan (e. Rascolino/Londonderry) som inntil desmber 2010 var eid av JJ Horses selv, hadde åtte hopper.

Vi tar gjerne imot flere betraktninger og tall for bedekningssesongen 2011. Send din informasjon til post@avlshest.no.

Se fullstendig liste fra JJ Horses under:

HINGST     ANTALL BEDEKNINGER 2011
ACOLINO 3
AMPERE 1
BALOU DE ROUET 1
BERLUSCONI 1
BRETTON WOODS 4
BRIAR 1
B.H. DENZEL 1
B.H. DON OLYMBRIO 2
B.H. DON ROMANTIC 5
B.H. HOTLINE 2
B.H. ROMANOV 5
B.H. ZACK 15
CABACHON 1
CASIR ASK 1
CAVALL ASK 2
CHACCO BLUE 3
CI CI SENJOR ASK 1
CORNET OBOLENSKY 1
CRELIDO 3
CRISTALLO II 1
DE NOIR 1
FAVORIT ASK 9
FIRENZE 4
FOUNDATION 1
FÜRSTENBALL 3
HEART-ACHE BS 28
JAZZ 2
JJ HAMSUN 4
JJ RAYBAN 8
LUIDAM 1
SANDRO BOY 2
SIR SHUTTERFLY 1
SPARTAKUS 1
SWIX 3
TOTALT  122

Be the first to comment

Legg inn en kommentar