Årets 2-åringer

Dette innlegget ble publisert 5. september 2011 og innholdet kan være utdatert.
HH Creluna ble beste 2-års sprangbetonte hoppe i NV 2011.

Diwa, HH Creluna, Engas Alzack og Sagatuns Cartwright kunne alle dra hjem med tittel, banner og sløyfe etter årets Eliteskue i Norsk Varmblod. 

Det ble her kårets årets hoppe og hingst i både sprang og dressurdisiplinen. Totalt stilte en dressurbetont hingst, to dressurbetonte hopper, to sprangbetonte hopper og en sprangbetont hingst.

På dressursiden var det Diwa og Engas Alzack som ble henholdsvis årets dressurbetonte 2-årshoppe og hingst.

Diwa etter De Noir/Wetano

Diwa er etter De Noir og er oppdrettet av Tone Beate Pedersen på hoppa Wienna etter Wetano.

– En passe stor hoppe av god type. Den har en god kropp, pent hode og passe lang hals. En aning svak i sitt lendeparti, men har en smidighet i sinoverlinje som vi gjerne ser. Når det gjelder bevegelsene har den tre gode gangarter og man ser at den er smidig og romslig. Hender at den er ubalansert i galoppoppbevegelsen, men det er så vanlig for 2-åringer at vi regner med at neste år så har den en velbalansert galopp, sa Cecilie Kilde.

Engas Alzack er etter Blue Hors Zack på hoppa Alberthe etter Lillemarkens Arkibal. Oppdretter er Kady Besseberg og eier Pauline Grødem.

Engas Alzack (foto: privat).

– En hest av god type, for dagen uferdig og noe uharmonisk i sin kroppsbygning. Rører seg ledig og godt i skritt. Travet er stort og taktmessig, men ønsker noe opp i fronten, noe som er typisk for 2-åringer. Galoppen er romslig for dagen, men noe ubalansert.

Dommerne ga også ett uoffisielt råd med tanke på neste års hingstekåring. – Som vi ser hesten i dag så synes vi at den er såpass spennende at vi ønsker å se den til en kåring. Ser at hesten har potensiale, og ønsker å se nærmere på den når den er ferdig utviklet.

Sprangbetonte 2-åringer
I klassen for sprangbetonte 2-årshopper stilte Hanne Haarberg med to egenoppdrettede Crelido-døtre. HH Crenova og HH Creluna. Crenova er etter hoppa Orlando som har Celano som far, mens Creluna har Exit to Nowhere på morssiden. Dommerne valgte seg HH Creluna som Årets 2-års spranghoppe.

– En hest av god type, mektig bogparti, den har en god overlinje, men kunne ønske oss noe mer fylde i låret. Men smidig i sin overlinje og har tre gode gangarter og særlig galoppen i dag er veldig god.

Beste spranghingst ble Sagatuns Cartwright. Cicero van T&L-sønnen er oppdrettet av Camilla Halvorsen. På morssiden finner vi hoppa Larnette som er etter Pontus. Hingsten ble tidligere i år anbefalt å stille til forbesiktigelse til neste års hingstekåring under det regionale NV-skuet i region 1.

– En grov hingst, mangler noe smidighet. Er harmonisk, har gode kroppspartier og rører seg godt, sa Cecilie Kilde.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*